Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Septītos Mazos opermūzikas svētkus Ungurmuižā kuplinās orķestra skanējums

Svētdien, 27. jūnijā plkst. 18 Ungurmuižā netālu no Cēsīm notiks Mazie opermūzikas svētki, kas jau kļuvuši par tradīciju Raiskuma pagastā. Tajos dziedās Latvijas Nacionālās operas solisti, kā arī jaunie talanti un pirmoreiz šajos svētkos spēlēs orķestris, informēja novadniece un šīs tradīcijas izveidotāja, Pārgaujas novada kultūras darbiniece Inga Bērziņa.

«Šādi svētki pie mums notiek katru vasaru svētdienā pēc Jāņiem, kad visiem šašliki un šlāgeri līdz kaklam. Tas ir mūsējais, raiskumiešu pasākums, kurš mums ir  ļoti mīļš un domāts visai ģimenei. Mēs ļoti gribam, lai jaunieši nāk arī uz opermūziku, ne tikai uz disko naktīm. Tāpēc tieši viņiem (līdz 16 g.v.) ir vislētākās biļetes, tās maksā tikai  vienu latu!», stāstīja I.Bērziņa.

Mazie Opermūzikas svētki notiks slavenajā Ungurmuižas parkā ar simtgadīgiem ozoliem. «Tā ir skaista vieta, kā radīta mūzikai, jo tur mūzas lido. Uz parka pusi ir muižas veranda, tajā pietiek vietas gan solistiem, gan nelielam orķestrim. Esam gādājuši par klausītāju sēdvietām parkā, taču apmeklētāji var ņemt arī savus saliekamos krēslus vai sēdēt uz deķīšiem, vietas parkā ir daudz,» I.Bērziņa klāstīja, kādēļ vērts klausīties mūziku tieši Ungurmuižā, 10 km no Cēsīm pa Limbažu ceļu.

Mazajos opermūzikas svētkos dziedās Latvijas Nacionālās operas (LNO) solisti. Arī šogad tajos dziedās tenors Viesturs Jansons un bass Krišjānis Norvelis, kuri līdz šim piedalījušies visos Mazajos opermūzikas svētkos. Uzstāsies soprāns Evija Martinsone, pirmoreiz piedalīsies mecosoprāns Laura Grecka. Līdzās opersolistiem uzstāsies jaunie talanti: soprāns Laima Lediņa, kura pārsteigusi publiku un mūzikas speciālistus, jau pusaudzes gados lieliski dziedot operu repertuāru. Viņa arī guvusi uzvaras starptautiskos operdziedātāju konkursos, sacenšoties ar par sevi krietni vecākiem dziedātājiem. Jaunos talantus pārstāvēs arī baritoni Rihards Millers  un Kalvis Kalniņš.

Ar īpašu prieku I.Bērziņa pavēstīja, ka pateicoties Latvijas Kultūrkapitāla fonda piešķīrumam, pasākumā pirmo reizi piedalīsies Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Kopā ar operdziedoņiem muzicēs arī viena no Latvijas redzamākajām jaunajām pianistēm Agnese Egliņa. Koncerta programmā ir Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa, Džakomo Pučīni, Džuzepes Verdi un Riharda Vāgnera mūzika. Pasdākumu atbalsta Kultūrkapitāla fonds un Pārgaujas novada pašvaldība.


Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas par 3 latiem (pensionāriem Ls 2, jauniešiem no 10 – 16 g.v.  Ls 1)  Raiskuma, Stalbes, Straupes pagastu pārvaldēs vai rezervējot pa t.29152649.  Koncerta dienā biļetes tirgos par Ls 5,-.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja