Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sieviešu koris „Aija” sniegs vārdadienas koncertu "Aijas smaids"

Sestdien, 13.martā, pulksten 14 Liepājas Latviešu biedrības namā pavasarīgas noskaņas ienesīs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris „Aija”, diriģente Gunta Vite, kormeistare Antra Berga un koncertmeistars Normunds Kalniņš koncertā „Aijas smaids”, informēja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

6.marts ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu kora „Aija” dzimšanas diena, savukārt 12.marts - vārdadiena visām Aijām. Tādēļ ik gadu martā tiek rīkots tematiskais koncerts, kas ir kora dāvana sev un saviem klausītājiem.

Šoreiz, atzīmējot savu 18.jubileju, koris aicina ikvienu pasmaidīt piedāvājot divdaļīgu, pavasarīgās noskaņās veidotu koncertu „Aijas smaids”.

Koncerta pirmajā daļā, akcentējot Saules tēmu, skanēs latviešu komponistu dziesmas: I.Arnes ”Saules svētdiena” un Z.Liepiņa "Novij man māmuliņa", kā arī tautas dziesmu apdares - A.Engelmaņa "Liec sauli gulēt" un kora zelta fonds - „Tek saulīte tecēdama”, kas ir kļuvusi jau par „Aijas” vizītkarti, jo vairākkārt izpildīta starptautiskajos konkursos.

Savukārt otrajā daļā skanēs Z.Liepiņa „Ķiršu lietus”, A.Kublinska „Mēs tikāmies martā”, J.Brežģa „Mazā Jana” un koncerta tituldziesma „Aijas smaids”, kuru savulaik izpildīja sieviešu mīlulis Ojārs Grīnbergs ar Radio kora meitenēm. Šoreiz tā būs dzirdama jaunā Latvijas talanta Raivja Bruža izpildījumā. Muzikālo skanējumu ar pasaulslaveniem hitiem no Dž.Geršvina, L.Vēbera un citiem lielmeistariem bagātinās Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas akordeonistu orķestris diriģenta Aleksandra Ļebedeva vadībā un flautu kvartets, ko vada Dzintars Jurgelaitis. Īpašs pārsteigums gaidāms arī no folkloras kopām „Vēlava” un „Saknes”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja