Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sievišķīgais un mīļais portfolio

Iznāk Lienes Šomases jaunais albums Vārdos nepateiktais




Šodien, 16.jūnijā, klausītāju vērtējumam savu pirmo solo albumu Vārdos nepateiktais nodod viena no spilgtākajām latviešu jaunajām dziedātājām — Liene Šomase. Lieni satieku kādā pēcpusdienā daudzu mūziķu tik iemīļotajā restorānā Sarkans. Vasarīgi tērpta, viņa smaida nepārtraukti, un fotogrāfam vairākas reizes pat jāaizrāda, ka "smaidīgās bildes" esot pārāk bieži redzētas, vajag nopietnāku sejas izteiksmi. Tas gan nemaz nav tik vienkārši, jo rodas iespaids, ka Lienes dabiskais stāvoklis ir smaids…

Lieni Šomasi publika pirmo reizi pamanīja šovā Talantu fabrika 4, kur viņa piedalījās ar pseidonīmu Lenii, taču lielāko popularitāti viņa ieguva, pateicoties maestro Raimondam Paulam, kurš viņu un dziedātāju Jāni Moiseju uzaicināja ierakstīt viņa jaunās dziesmas — tās klausītāji novērtēja atzinīgi.

Kā atnāk mūza?


Albuma dizains ir ļoti sievišķīgs (dizains — Toms Gūtmanis). Taču pie satura krietni piestrādājusi pati Liene ar palīgiem. Sekojot pēdējām tendencēm, ka patērētājam vairs nav vajadzīgs vien "ripulis ar dziesmām", jaunais albums jau dēvējams par digipaku — līdz ar audiodisku tur iekļauts arī DVD ar videoklipiem un spilgtākajiem momentiem no šova Dziedi ar zvaigzni, kurā pagājušogad Liene kopā ar motobraucēju Jāni Vinteru plūca uzvaras laurus. Tāpat DVD iekļauta arī LNT seriāla Svešā dzīve tituldziesmas videoversija.

Pati Liene stāsta, ka pie albuma tapšanas daudz strādājusi, turklāt darījusi arī lietas, ko varbūt pašai nevajadzētu. Taču ar rezultātu viņa ir apmierināta, jo albums, viņasprāt, iznācis labs, mīļš un sievišķīgs. Turklāt — gandrīz kā portfolio, jo iekļauta lielākā daļa no tā, ko Liene paveikusi. "Albums tapa ar lielu mīlestību, katrā no dziesmām ieliku savu stāstu un attieksmi. Mūsdienās laiks, kad varēja nopelnīt ar albumu izdošanu, ir beidzies, līdz ar to albums paliek kā atskaites punkts sev un draugiem," Liene uz situāciju mūzikas industrijā skatās bez rozā brillēm.

Jaunais albums Vārdos nepateiktais ir īpašs vēl kādā citā ziņā — bez Lienes tā tapšanā roku pielikuši vēl divdesmit pieci cilvēki, visi — vīrieši! Liene stāsta, ka jau kopš bērnības labākas attiecības viņai bijušas ar puikām, un arī tagad kopēju valodu viņa ātrāk atrod tieši ar pretējā dzimuma pārstāvjiem. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka Lienei palīdzējusi arī viņas bērnības draudzene Keta France, kura ir divu dziesmu teksta autore. Īpašu paldies vokāliste saka Guntaram Račam, kurš daudz darījis, lai albums ieraudzītu dienas gaismu.

Ar šo albumu Liene Šomase lauž priekšstatu par sevi kā tikai izpildītāju — līdzās Kārļa Lāča, Laura Reinika, Ainara Virgas un citu mūziķu kompozīcijām albumā iekļauta arī pašas sacerēta dziesma. "Jau pasen biju domājusi — nez, kā tas ir, kad atnāk mūza?" atzīstas dziedātāja. Kādu vakaru, braucot no Saulkrastu ierakstu studijas, sākusi dungot melodiju. Ierakstījusi to telefonā un iedevusi Kristapam Krievkalnam noklausīties — "džekiņ, vajag palīdzību!" Tā tapusi viņas pirmā dziesma kantri stilā. Par videoklipu dziesmai Jaunā dzīve, kuru jau daudzi paguvuši nokritizēt, Liene izsakās atturīgi — "pirmie vienmēr ir testa kucēni". Varot nākties arī noslīcināt.

Viss priekšā


Maija beigās Liene kopā ar citām dziedātājām uzstājās koncertā Dīvu nakts. Vai viņa jūtas kā dīva? "Nē, taču! Dīva ir ļoti spēcīgs vārds," saka Liene un piebilst, ka, piedaloties projektā, nedaudz riskējusi. "Par dīvām var dēvēt mākslinieces, kuras gadiem strādājušas, ir ar savu īpašo šarmu, harizmu. No Latvijas dziedātājām par tādu es varētu nosaukt Margaritu Vilcāni…" Tiem, kuri Lienei bilduši — tu taču esi uz viļņa, kāpēc nevarētu būt šī laika dīva, viņa iebilst, jo viss vēl esot priekšā.

Priekšā arī gaidāmie koncerti — Līgo vakarā Liene uzstāsies Saulkrastos, pa vidu neskaitāmas korporatīvās ballītes, un tad jau 12.jūlijā viņa aicina klausītājus uz pirmo solokoncertu, kas notiks Salacgrīvas estrādē. Dziedātāja to sauc par pirmo publisko albuma prezentāciju. Arī pēc tam sekos koncerti, jauni projekti, Liene Šomase uzskata, ka apstāties nevar. "Cilvēks attīstās tikai tad, kad, pabeidzot vienu lietu, domā par nākamo," dziedātājai svarīga ir profesionālā izaugsme, un, iespējams, drīzumā viņa pieredzi gūs ārpus valsts robežām. Tiesa gan, vēl jāpabeidz studijas Latvijas Kultūras koledžā, kur Liene apgūst mūzikas menedžmentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja