Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sinfonietta Rīga atskaņos saksofonista un komponista Nika Gothama jaundarbu

Piektdien, 13. aprīlī plkst. 19.30 Lielajā ģildē notiks Normunda Šnē un Sinfonietta Rīga veidotā kamersimfoniju cikla ceturtais koncerts. Šoreiz žanra jaundarba statusā - saksofonista un komponista Nika _Gothama opuss._Līdzās pirmatskaņojumam būs klausāma arī Jozefa Haidna simfonija un Volfganga Amadeja Mocarta Sinfonia concertante, kur solopartijas atskaņos kvarteta RIX mūziķi Sandis Šteinbergs un Ilze Kļava.

Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē par koncertprogrammu stāsta: "Haidna 70. simfonija ir brīnišķīgs un ļoti reti atskaņots skaņdarbs, kas liek nojaust Londonas meistara simfonijas rokrakstu un viņa ģenialitāti šajā sfērā. Simfonija ir bagāta ar izdomu, kontrapunktiem, neticami skaistām melodijām un interesantiem instrumentācijas risinājumiem. Tai līdzās likta Mocarta 23. simfonija, kas ir kā neliela miniatūras pērle. Simfonija ilgst nepilnas desmit minūtes, taču katra no trim daļām veido savu spilgtumu un neatkārtojamu raksturu. Šķiet, ka Mocarts savu jaunības periodu ar neaptveramu enerģiju un spožumu ir pierakstījis burtiski vienā elpas vilcienā. Mocarta Sinfonia concertante ir simfonija diviem solistiem – vijolei un altam. Man ir īpašs prieks un gandarījums par atkārtotu sadarbību ar kvarteta RIX mūziķiem Sandi Šteinbergu un Ilzi Kļavu. Ar nepacietību gaidu šo tikšanos, jo viņi ir kļuvuši par lieliem un nobriedušiem māksliniekiem, ar kuriem vienmēr prieks satikties gan uz skatuves, gan ārpus tās.Koncerta intriga ir Nika Gothama jaundarbs - kamersimfonija. Šis ir pirmais skaņdarbs, ko komponists raksta kamerorķestrim Sinfonietta Rīga. Es jau sen vēlējos uzrunāt un dzirdēt Nika viedokli par viņa skatu uz kamersimfoniju šodien. Manuprāt, viņa mierīgais un vērojošais, bet tajā pašā laikā kreatīvais skats uz mūziku, kas ir saistīts ar interesi par džezu un amerikāņu mūziku, varētu pavērt jaunu un interesantu lappusi latviešu kamersimfonijas vēsturē un nākotnē."Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja