Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Skaņu mežs ieņem mūs

Mūzikas gardēžu nu jau ierasti gaidītais ikgadējais starptautiskais nepieradinātās mūzikas un filmu festivāls Skaņu mežs, visai regulāri laiku pa laikam atgādinot par sevi ar koncertiem 1–2 cauri starp festivāliem, beidzot ir atnācis ar pilnu jaudu. Šogad — kukaiņi. Tā lasāms Skaņu meža interneta lapā un redzams arī afišās, turklāt Skaņu mežs no Andrejsalas aizceļojis atpakaļ uz Daugavas otru krastu — Grīvas mēbelēm Daugavgrīvas ielā 31K–3.

Jau šajā nedēļas nogalē, 3.maijā, notiks pirmais koncerts, kurā uzstāsies vācu elektronisko un akustisko eksperimentu meistari, kā arī Latvijas mākslinieki. Tie būs pianists Hauschka (att., Fat Cat/Kakaoke kalk), komponiste Līga Celma un Gunta Davidčuka, viens no novatoriskākajiem elektronikas autoriem komponists Markus Šmiklers (vada arī popgrupu Pluramon ar solisti Džūliju Krūzu) & Farn (A–Muzik, Editions Mego, Kakaoke kalk), noisenroll kolektīvs PuseH PuseW un duets Laub (Kitty–Yo, AGF Production), kura soliste ir vācu vokālās elektronikas dīva AGF. Šis koncerts, tāpat kā 7.maija koncerts, kurā uzstāsies Kaspars Groševs & Krišs Zilgalvis, mar.core, Quertet Twentytwentyone un vācu digitālās audiovizuālās mākslas zināmākais eksponents alva noto (Raster Noton), notiks sadarbībā ar Gētes institūtu Latvijā Vācijas kultūras mēneša ietvaros. 9.maijā darbība notiks divās zālēs. Lielajā skanēs ievērojamās laikmetīgās mākslas galerijās iecienīto Rasela Hasvela un Floriana Hekera interpretācija par grieķu komponista Jana Ksenaka audiovizuālo programmu UPIC, uzstāsies čelliste Hildura Gudnadotira (att.), kas sadarbojas ar tādiem ansambļiem kā Mum un Throbbing Gristle un lauž priekšstatus par īslandiešu popmūziku, amerikāņu sapņainās folkmūzikas dziedātāja Marisa Nādlere, Imants Daksis nedzirdētā vokālā eksperimentā "sadziedāsies" ar Gas of Latvia, kuru iemēģinot pat gadījies pazaudēt balsi. Team Brick pārstāvēs debitantus — līdz šim nepazīstamais jauneklis izrādījies pietiekami oriģināls, lai viņu uz pašu kūrēto All Tomorrow's Parties festivālu pērnajā decembrī uzaicinātu nupat ar jaunu, izcilu albumu atdzimušie Portishead. 10.maijs būs baudījums dinamiskākas mūzikas cienītājiem — ar uzsvaru uz brīvo džezu, metālu, troksni, dūkoņu un muzikālu plosīšanos. Varēs dzirdēt vienu no novatoriskākajām norvēģu eksperimentālā džezroka grupām The Shining (att.), pašmāju psihedēliskā roka kolektīvu Soundarcade ar jaunu programmu, jauno Latvijas eksperimentālā metāla grupu Module Astra, Izraēlas doom–dub "mežoņus" Lietterschpich, eksplozīvi virtuozo brīvā džeza/hardcore grupu Ives # 1, vienu no pieprasītākajiem jaunajiem perkusionistiem Bjorkas bundzinieku Krisu Korsāno duetā ar amerikāņu drone meistaru Spenseru Jē, doom metāla saksofonistu Antuānu Česeksu, kā arī gūt atslodzi ausīm mūzikā, ko radījis viens no ievērojamākajiem psihedēliskā folkroka eksponentiem Bens Časnijs ar savu ansambli Six Organs of Admittance.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja