Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Slikto laika apstākļu dēļ Ļeontjevam un citiem "Jaunajā vilnī" nākas atkārtot priekšnesumu

Starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis tiešraides laikā otrdien vakarā gadījušies tehniski traucējumi, kuru dēļ dažus priekšnesumus nācās atkārtot. LNT, kas līdz ar TV5 ik vakaru šonedēļ atspoguļo konkursu, traucējumus skaidro ar sliktiem laika apstākļiem.

Diena novēroja, ka vēlreiz uz skatuves ar savu priekšnesumu kāpt nācās Krievijas estrādes māksliniekam Valērijam Ļeontjevam, Ļevam Ļeščenko, grupai Velvet. Klātesošajiem tika pateikts, ka laika apstākļu dēļ ir radušās problēmas ar satelītu. LNT pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Sermole Diena.lv apstiprināja, ka daži priekšnesumi tika atkārtoti tiešraides signāla traucējuma dēļ.

"Vakardienas laika apstākļi radīja tehniskas dabas problēmas tiešraides signāla kvalitatīvai nodrošināšanai un pārraidīšanai," skaidroja I.Sermole. Tā rezultātā televīzijas skatītāji varēja novērot dažādus tehniskus traucējumus.

Pēc viņas teiktā, arī videomateriāla attīšana atpakaļ, kas kādā brīdī bija vērojama LNT, ir viens no šiem traucējumiem. 

Pēdējos divus gadus telekompānijai LNT Nacionālās radio un televīzijas padome (NRTP) aizrādīja par to, ka Jaunā viļņa laikā nav redzami titri latviešu valodā, kā to paredz Radio un televīzijas likums. Telekompānija attaisnojās, ka konkursu translējot tiešraidē, tādēļ atbilstoši likumam titri nav nepieciešami. Tomēr NRTP norādīja, ka to nevar uzskatīt par tiešraidi, jo translēšana notiek ar laika nobīdi. Šogad telekompānijas LNT un TV5 konkursu translējot tiešraidē bez laika nobīdes.


"Paralēli tiešraidei LNT un TV5 veic konkursa ierakstus, lai nākamajā dienā rādītu tos atkārtojumā, jau titrēta veida. Tajos tika izlaboti visi vakardienas defekti un konkurss bija redzams bez traucējumiem," piebilda LNT pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja