Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Smagie amerikāņi: četras metāla grupas vienā vakarā

Lai arī pēdējā laikā varētu šķist, ka smagāka žanra grupu birums uz Latvijas koncertu skatuvēm apsīcis, panikai nav pamata — šodien, 24.septembrī, klubā Melnā piektdiena turnejas Our Hate Will Destroy You koncertā uzstāsies četri metāla mūzikas kolektīvi: trīs aptuveni vienlaikus pagājušā gadsimta beigās dibinātas thrash metāla apvienības Chimaira, Unearth un Throwdown, kā arī industriālā metāla spīdekļi Daath.

Ar birkām uzmanīgi! Lai arī pirmajām trijām grupām tiek piedēvēti visdažādākie muzikālie stili, sākot no thrash un beidzot ar metalcore (Chimaira gadījumā joprojām min izteiktu iespaidošanos no Korn), paši mūziķi par šādu klasificēšanu laimīgi neesot. Kā izteicies Unearth bundzinieks Dereks Kesvili, metāls ir un paliek metāls, un, ja tev nepatīk kāda grupa, nav jāveido kārtējais subžanrs.

Chimaira Rīgā ieradīsies ar jaunāko, šā gada pavasarī izdoto albumu The Infection, ko raksturo robusta ritma sekcija ar melodiskām pasāžām, monolīts, agresīvs skanējums. Paši mūziķi par The Infection izteikušies, ka tas esot pārspējis visu līdz šim radīto, arī kritiķi bijuši labvēlīgi, norādot, ka ar katru jaunu ierakstu Chimaira kļūst arvien spēcīgāka.

Šajos platuma grādos vairāk iemīļotos industriāļus Daath ar Chimaira saista gandrīz vai ģimeniskas saites — kā jau ierasts smagās mūzikas lauciņā, kur grupu dalībnieki migrē no vienas apvienības uz otru kā gājputni, Daath bundzinieks Kevins Tallijs ir agrākais Chimaira bundzinieks. Daath var pārsteigt: viņu mūzikā industriālā karkasā ietverts gandrīz vai labākais no thrash, death un progressive metal žanriem, īpašu akcentu dod izvēlētā tēma — grupas līderis, Izraēlas Filharmoniskā orķestra diriģenta dēls Ejals Levi nopietni pievērsies kabalai (pēdējos gados šī mācība devusies uzvaras gājienā arī popkultūrā).

Savukārt divas pārējās grupas — Unearth un Throwdown — koķetē ar metalcore un klasisko smago metālu, bieži vien raisot asas un karstas diskusijas fanu vidū. Paši gan neesot īpaši apmierināti ar ķīviņiem saistībā ar žanra definēšanu. Uz pārmetumiem par skanējumu kā klasiķiem Pantera, Throwdown uzbrēc, ka tas ir labāk, nekā izklausīties pēc zviedriem Soilwork. Savukārt Unearth apgalvo, ka ar metalcore viņiem neesot nekāda sakara. Kā ir īstenībā, katram būs iespēja noskaidrot 24.septembra vakarā klubā Melnā piektdiena. Koncerta sākums plkst.20, biļetes kluba kasē — Ls 15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja