Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Somijā izdots Latvijas Radio kora ieskaņotais Rahmaņinova liturģijas ieraksts

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava sadarbībā ar Somijas ierakstu kompāniju “Ondine” izdevis Sergeja Rahmaņinova “Sv. Jāņa Zeltamutes liturģiju. Ieskaņojuma tapšanā izmantota DSD (Direct Stream Digital) tehnoloģija, kas nodrošina visaugstākās kvalitātes skaņu ierakstu SACD (Super Audio CD) formātā  — pavēstīja kora sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Žilinska.

Par 20. gadsimta krievu sakrālās mūzikas stūrakmeni dēvētās Sergeja Rahmaņinova “Sv. Jāņa Zeltamutes Liturģijas” ierakstu Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā veicis 2008. gada pavasarī Rīgas Doma katedrālē. Latvijas Radio korim šis ir otrais sadarbības projekts ar Somijas ierakstu kompāniju “Ondine”, kas starptautiskajā apritē ieguvusi respektabla zīmola reputāciju. Vairāki tās ieraksti izpelnījušies gan MIDEM klasiskās mūzikas, gan mūzikas izdevumu “Gramophone” un “BBC Music Magazine” balvas. Latvijas Radio kora pirmais šai firmai ierakstītais albums “Pater Noster” ar Pētera Vaska mūziku klajā nāca 2008. gadā.

Jaunajā albumā kā solisti dzirdami Latvijas Radio kora mākslinieki Kārlis Rūtentāls un Gundars Dziļums. Kā uzsvēra I.Žilinska, ierakstā izmantotā SDS tehnoloģija ļauj atskaņot disku ar Super Audio CD atskaņotāju un piecām skandām, tādējādi klausītājam dodot iespēju mājas apstākļos virtuāli «nokļūt» Rīgas Domā un izbaudīt šīs katedrāles īpašo akustiku. Jaunais CD skanēs arī uz parastajiem Stereo CD atskaņotājiem. Kā pastāstīja I.Žilinska, sākot no 27. aprīļa tas būs nopērkams Ziemeļamerikā un visā Eiropā. Latvijā to varē iegādāties veikalā “Upe” Vaļņu ielā 26.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja