Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Svētdien Liepājā konkursa ‘Rock Legion’ 2.kārta

Mūziķi Aivars Brīze, Niks Matvejevs, Harijs Zariņš, kā arī mūsu kaimiņvalstu roka pārstāvji 18.maiju pavadīs Liepājā, sēžot žūrijas krēslos klubā ”Fontaine palace”. Pirms trim nedēļām Ogrē viņus priecēja pirmo sešpadsmit Roka leģionā ‘iesaukto’ dalībnieku uzstāšanās, bet nu kārta nākamajiem. Finālisti 1.septembrī kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves, lai cīnītos par 10 000 EUR. Naudas balvas īpašnieku noteiks žūrija, bet publika savu mīluli varēs lutināt pati.

Kā "Dienu" informēja pasākuma organizatori, svētdien, 18.maijā ap pusdienlaiku Liepājas klubā ”Fontaine palace” mēģinājumu sāks sešpadsmit rokmūziķu apvienības no Latvijas un kaimiņvalstīm. To vidū būs gan pieredzējuši mūziķi, gan vēl nedzirdēti izpildītāji, kuriem Roka leģions, kā izteicās konkursa rīkotājs Aivars Brīze, radījis iespēju gūt gan plašākas publikas atzinību, gan skarbu žūrijas vērtējumu: „Ir pēdējais laiks skaļi paziņot, ka roks ir dzīvs. Baltijas jūras krastos ir daudz labu rokmūziķu, kuri ir pelnījuši tikt sadzirdēti.”

Rokmūzikas ‘kauja’ sāksies 18:00 un ilgs vismaz piecas stundas. Mūziķi kāps uz skatuves, žūrijas vērtējumam nododot vienu oriģināldziesmu, kā arī savu versiju vienam jau zināmam roka skaņdarbam. Dalībnieku uzstāšanos varēs vērot arī plašāka publika. Lai gan galvenās balvas – 10 000 EUR – īpašnieku noteiks bargā žūrija, arī sabiedrībai būs iespēja izteikt savu viedokli balsojumā portālā DELFI pēc visu atlases kārtu norises. Šī balsojuma uzvarētājs iegūs īpašu portāla sarūpētu balvu.

Aivara Brīzes vadītajā žūrijā būs grupas „Opus Pro“ līderis un ģitārists Harijs Zariņš, mūziķis un komponists Niks Matvejevs, kā arī citu valstu pārstāvji, piemēram, lietuvietis Algirdas Barniškis, festivāla ”Roko Naktys” producents, viņš arī rokgrupas ”AC/DC project” ģitārists un līderis. Kā jau iepriekš ziņots, fināla dalībnieki taps zināmi pēc tikšanās ar visiem mūziķiem. Taču šobrīd tiek apsvērta iespēja rīkot arī pusfinālu, jo mūziķu interese ir liela, bet sniegums – pārsteidzoši labs. Līdz šim saņemtas vairāk kā 50 anketas, pieteikšanās vēl turpinās. Ogrē jau paguva uzstāties Melnais ekspresis, Noziedzinieki, Laime Pilnīga, Red and Dead, Never Existed, Niphredil, Чужое Небо, SiriuS, Pseido, Backflow, Wozu (LT), Broken Head, Dexter, Ieva S, Donāts un Medieval Child. Liepājā dalībnieku vidū būs Coming Soon, Independent Generation, Barrel, Mirkli jāpadomā, Elpo!, Metafora, Morena, Toms Londons, Diversity, Red Bee, Wild Rider, Flaer (LT), Thundertale u.c.

ROCK LEGION ir starptautisks projekts, kurā var piedalīties ikviens rokmūziķis neatkarīgi no dzīvesvietas vai dzimtās valodas. Žūrija vērtē muzikālo ideju oriģinalitāti, instrumentu spēles prasmi, vokālo sniegumu, spēju improvizēt, kā arī izpildījuma kopējo muzikālo kvalitāti un rokmūzikas stila izpratni.

Gaidāmi vēl divi pirmās atlases kārtas koncerti, iespējams, arī pusfināls Rīgā. Fināls notiks 1.septembrī Dzintaru koncertzālē. Konkursa Grand Prix ir EUR 10 000 pēc nodokļu nomaksas. Informācija:

www.rocklegion.lv

http://nez.lv/rocklegion

www.rocklegion.com


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja