Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Svin Punk/HC izlases iznākšanu

Jaunu izlasi Latvijas Punk/HC–5 izveidojis Dambis jeb Raimonds Lagimovs — vadošās Latvijas pankgrupas Inokentijs Mārpls līderis un rokmūzikas vēsturnieks, viens no Radio NABA raidījuma Bitīt matos veidotājiem. Ikgadējās izlases Latvijas Punk/HC Dambis sāka veidot papildus jau kopš deviņdesmito gadu sākuma iznākušajām neatkarīgās mūzikas izlasēm Odekolons, lai piedāvātu klausītājiem iespēju ciešāk ielūkoties tieši Latvijas pankroka un hardcore skatuves visai būtiskajās aktivitātēs.

Jaunajā izlasē iekļautas 27 dziesmas, ko spēlē 27 grupas. Lielākā daļa dziesmu ierakstītas pēdējos gados, bet iekļauti arī divi vēsturiski ieraksti no grupām Anna Vannā kāpēc (Rīga, 1989) un Čapajevs Vagons (Kuldīga, 1995). Dziesmas atlasītas pēc subjektīviem kritērijiem, dažas grupas pieteikušās pašas, bet dažas Dambis "izracis" un tad meklējis ierakstus, parasti dodot priekšroku grupām, kas dzied dzimtajā valodā. Šoreiz grupu ierakstus savākt bijis grūtāk nekā agrāk — kaut izdevējs vēlējies, lai tie tiek iesniegti personīgi — audiodisku formātā, daudzi tomēr izvēlējušies virtuālos sakarus un dziesmas sūtījuši mp3 formātā pa e–pastu. Dambis pieļauj, ka grupu ieinteresētības samazināšanās skaidrojama ar iespējām tagad ierakstus izvietot www.draugiem.lv, www.myspace.com un citās virtuālajās novietnēs, taču ir vērts atcerēties, ka taustāmais formāts saglabāsies arī gadījumā, ja, pašām grupām savas aktivitātes gan reālajā, gan virtuālajā pasaulē izbeidzot, viņu ieraksti var nesaglabāties! Albuma "raudzības" notiks klubā Melnā piektdiena 23.maijā plkst.20, un tajās spēlēs grupas Travolta!, Ambrosia, Kukaiņi, U–13, Drunkpunk, Cacophonics, PND un Inokentijs Mārpls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja