Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

The Hobos. No sevis neaizbēgsi

Par spīti laiku pa laikam izskanējušajām baumām, ka grupa The Hobos pakāpeniski beidz darbību, pašlaik par godu savai desmit gadu jubilejai tā sniedz koncertu sēriju, kuras kulminācija paredzēta grupas dalībnieku dzimtās pilsētas Liepājas klubā Fontaine Palace piektdien, 13.martā, plkst.23. Koncerta izziņošanas materiālā pamatoti norādīts, ka tas ir labākais klubs Latvijā, un The Hobos tur spēlēs savas dziesmas no visiem četriem albumiem.

Visticamāk, šoreiz neriskēs ar citu autoru kompozīcijām, kas arī viņiem sanāk neslikti, — trešdien Jelgavas baltajos kreklos tas bija šogad Latvijā gaidāmā Enrikes Iglesjasa hits Hero, bet Liepājā šādi jokot nevar — Fontaine kluba saimnieks neieredz, ka spēlē kaverversijas. Arī The Hobos jau bijusi pieredze, ka viņš šādos gadījumos gluži vienkārši izrubī elektrību. Šeit nelīdz arī Fonteina kunga un The Hobos dalībnieku ilggadējā draudzība — principi paliek principi.

The Hobos svin dzimšanas dienu un atgriežas pie saknēm

Kamēr pārējie dalībnieki muzicē citos projektos, grupas līderis Rolands Ūdris, kurš grupā The Hobos dzied un raksta dziesmas tikai angļu valodā, jau paspējis sevi prezentēt, arī dziedot latviski. Gan kopā ar The Hobos kolēģi Egonu izveidotajā duetā UK, gan soloprojektā Maš Maš. Ūdris pats arī uzņēmis pāris klipu un nu veido savu debijas pilnmetrāžas aktierfilmu ar Artusu Kaimiņu galvenajā lomā. Filma pašlaik ir montāžas stadijā, turklāt tā pilnībā uzņemta atkārtoti, jo viss pirmo reizi safilmētais materiāls aizgāja nebūtībā, kad tika apzagta daudzu bohēmas ļaužu iecienītā vieta Pārdaugavā, kur mitinājās Ūdris.

Ko grupai The Hobos nozīmē desmit gadi? "Laiks jau ir tikai mūsu galvās," saka Rolands Ūdris pirms koncerta Jelgavā. "Man liekas, ka The Hobos arī šajā laikā nav pazaudējis savu vitalitāti, skaņu un attieksmi pret mūziku. Ceram, ka mūsu jaunais albums arī galu galā taps, kaut šodien nevienam vairs nav interesanti izdot albumus. Tikai salikt internetā dziesmas un pārdot tās par dažiem santīmiem."

Ūdris ironizē arī par to, ka pirms pieciem gadiem viņiem bijuši plāni iekarot kontinentu pēc kontinenta, bet nu skaidrs, ka jāatgriežas pie saknēm, jāģērbjas tajā, kas ir, jānoaug ar matiem, bārdu un jāizskatās pēc tiem, kas viņi patiesībā ir, — pēc klaidoņiem jeb bomžiem —, pirms The Hobos diplomētais ķīniešu valodas filologs Ūdris gan Latvijā, gan Amerikā, Ķīnā un Indijā spēlēja pārsvarā uz ielām. "Kad sākām spēlēt, devām sev šo nosaukumu, bet vēlāk mums sāka likties, ka grupu dalībniekiem tomēr ir jākļūst skaistiem un seksapīliem, tāpēc ģērbāmies kaut kādu jocīgo modes veikalu krekliņos, bet ir pagājuši desmit gadi un par miljonāriem neesam tapuši. Toties sapratuši, ka tu vari būt laimīgs arī bez naudas, skaistām drēbēm un pat kopā ar sievietēm, kurām ir celulīts," ņirdzot nosaka Ūdris un par grupas nākotni izsakās nekonkrēti. "Nu mēs esam palikuši tādi apgaismoti — katra nākamā diena mums ir kā diena, ko tu vēlies piepildīt, lai tā būtu skaista. Un nākotne sastāv no šiem momentiem, kurus tu pats dari skaistus vai neskaistus," saka Ūdris, dikti apmierināts ar paša pateikto, un šajā brīdī telpā ienāk pārējie The Hobos dalībnieki — viņiem laiks doties uz skatuves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja