Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Trīs dziedātāji no Latvijas izvirzīti Belvederes dziedoņu konkursam Vīnē

Baltijas jauno dziedātāju atlasē ikgadējam starptautiskajam Belvederes dziedātāju konkursam Vīnē izvirzīti pieci dziedātāji. Trīs no viņiem ir no Latvijas — informēja Jūrmalas pilsētas domes kultūras nodaļas vadītāja Gunta Liepiņa. No Latvijas konkursam izvirzīti jaunie, Latvijas Mūzikas akadēmijā studējošie soprāni Evija Hilmane un Annija Putniņa, kā arī tenors Jevgēņijs Igants, kurš vokālo mākslu līdz šim apguvis pašmācības ceļā. Viņš jau atkārtoti piedalījās Belvederes Baltijas konkursatlasē, kura Dzintaru mazajā koncertzālē notika jau piekto gadu.

Baltijas valstu jauno dziedātāju atlasei šās vasaras Belvederes starptautiskajam vokālistu konkursam Vīnē bija pieteikušies septiņi dziedātāji no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Uzstājoties Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 22.maijā, katram bija jādzied divas ārijas atklātā koncertā, kas publikai bija pieejams bez maksas. Dziedātājus vērtēja starptautiska žūrija, kurā latviešu diriģenta, Klaipēdas Muzikālā teātra galvenā diriģenta Ilmāra Lapiņa vadībā strādāja mūzikas profesionāļi no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, kā arī mūzikas teātru vadītāji no Kaļiņingradas un Serbijas. Kā pastāstīja G.Liepiņa, par vislabāko atlasē atzīts lietuviešu baritona Mindauga Rojus sniegums, otro vietu ieguva soprāns no Igaunijas Marija Vereteņina, savukārt latviešu soprāns Evija Hilmane žūrijas vērtējumā ierindojās trešajā vietā.

Ievērojamais, Hansa Gabora vārdā nosauktais konkurss Vīnē, Belvederes pilī šovasar notiks jau 28.reizi. No 25.jūnija līdz 5.jūlijam tajā dziedātāji no visas pasaules sacentīsies gan operas gan operetes izpildītāju kategorijās. Uzvarētāji uzstāsies vērienīgā Gala koncertā 10.jūlijā. Tiesa, līdzekļus ceļam un dalībai konkursā izvirzītajiem pretendentiem būs jāmeklē pašiem.

Ne tikai uzvaras, bet jau pati parādīšanās Belvederes konkursā Vīnē ir labs starts dziedoņu karjerai, jo klausīties jaunos dziedātājus Vīnē arvien ierodas operteātru un lielo, starptautisko koncertaģentūru vadītāji. Ar izcīnīto uzvaru  Belvederes konkursā savu starptautisko karjeru savulaik uzsāka latviešu basbaritons Egīls Siliņš. Pagājušajā gadā otro vietu šajā prestižajā konkursā Vīnē ieguva Jūrmalas konkursā izvirzītais bass no Lietuvas – Igors Bakans, kurš tagad jau dzied Minhenē. Belvederas jauno operas solistu atlase ik gadu notiek 50 pasaules pilsētās. Pērn atlasēs piedalījās 3000 dziedātāju, no kuriem konkursam Vīnē izvirzīja 159.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja