Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Trīsreiz Grammy balvai nominētā keidžunu mūzikas grupa “The Pine Leaf Boys” no Luiziānas uzstāsies Rīgā un Daugavpilī

Trīsreiz Grammy balvai nominētā keidžunu mūzikas grupa “The Pine Leaf Boys” no 7.līd 9.aprīlim pirmoreiz viesosies Latvijā, koncertēs Rīgā un Daugavpilī laikā no 7.līdz 9.aprīlim.Plānotos koncertus kā vienu no spilgtākajiem Amerikas Savienoto Valstu mākslas festivāla “Made in the USA: ASV kultūras mēnesis.

Aprīlis 2010” pasākumiem piesaka ASV vēstniecība Latvijā. Turklāt vēl jāpiebilst, ka divi no ASV populārās grupas koncertiem klausītājiem būs pieejami bez maksas.Grupa „Pine Leaf Boys" pārstāv tikai Luiziānai raksturīgo keidžunu - franciski runājošo Kanādas ieceļotāju ASV - mūzikas stilu. "Keidžuni (angliski - Cajun) nāk no tā devētajiem akadiāņiem (acadian). 1755.gadā briti viņiem lika pamest Kanādu. Izceļotāji apmetās dažādās vietās ASV, bet visvairāk - Luizianā. Keidžunu mūzika un kultūra ir izdzīvojusi līdz mūsu dienām", grupas dalībnieki atbildēja "Dienai". Spilgtā, enerģiskā un ritmiskā keidžunu mūzika ir iekarojusi popularitāti ASV, un ir  ietekmējusi arī citus amerikāņu mūzikas žanrus kā kantrī un rokenrolu. Jautāti par to, kāpēc grupai izraudzīts paradoksālais nosakums, kas tulkojumā nozīmē "Priežlapas puiši", viņi atraksta, ka iemesls nācis kā vairāku brīnumu sakritība. Reiz Ziemassvētku laikā, kad viņi pirmoreiz kopā atskaņojuši Ziemasvētku korāļus, Luiziānā snidzis, kas tajā pusē parasti nemēdz notikt. "Šajā brīnumainajā dienā palūkojušies ārā pa logu, mēs ieraudzījām, ka arī priede ir "salapojusi" - uz tās zara bija nejauši uzkritis kāda lapu koka zars. Tā arī nolēmām savu grupu nosaukt "Pine Leaf Boys". Viesu izpildījumā klausītājiem Latvijā būs iespēja pirmoreiz dzirdēt autentisku keidžunuVi mūziku. Iepriekš grupa koncertējusi ASV, Eiropā un Tuvajos Austrumos. ASV medijos grupa tiek raksturota kā „pēdējā laika labākā jaunā, enerģiskā un jautrā keidžunu grupa ” un „labākais, ko var vēlēties sestdienas deju naktij Lafajetē (_Lafayette_) Luiziānā”. Grupa „Pine Leaf Boys” ir slavena spilgto šovu un pārdomātās programmas dēļ. Tā atzinīgi novērtēta gan laikrakstā "The New York Times", gan arī mūzikas žurnālā "Rolling Stone Magazine".


“Pine Leaf Boys” koncerti:

Trešdien, 7. aprīlī plkst. 19:00, Imantas Kultūras centrā, Rīgā. Ieeja bez maksas.

Ceturtdien, 8. aprīlī plkst. 19:00, Kino "Rīga" Lielajā zālē. Ieejas maksa koncertā: 3 Ls un 2 Ls (pensionāriem, studentiem, skolēniem un invalīdiem, uzrādot apliecību) Biļetes „Biļešu Serviss” un Kino Rīga kasēs.

Piektdien, 9. aprīlī plkst. 19:00, Latviešu Kultūras centrā, Daugavpilī. Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

"Pine Leaf Boys" koncerti:

Trešdien, 7. aprīlī plkst. 19:00, Imantas Kultūras centrā, Rīgā. Ieeja bez maksas.

Ceturtdien, 8. aprīlī plkst. 19:00, Kino Rīga Lielajā zālē. Ieejas maksa koncertā: 3 Ls un 2 Ls (pensionāriem, studentiem, skolēniem un invalīdiem, uzrādot apliecību) Biļetes "Biļešu Serviss" un Kino Rīga kasēs.

Piektdien, 9. aprīlī plkst. 19:00, Latviešu Kultūras centrā, Daugavpilī. Ieeja bez maksas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja