Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Valērijs Ļeontjevs. Mūžīgi kvēlojošais

Estrādes leģendas Valērija Ļeontjeva ekstravagances — šodien Arēnā Rīga


Krievija nav demokrātiska un toleranta valsts? Kur tad citur sabiedriskās televīzijas kanālos pašā praimtaimā redzēsiet pusmūža vīrieti, kurš uz skatuves plosās Žana Pola Gotjē tērpos, kas īpaši akcentē nopelniem bagātā mākslinieka labākās ķermeņa daļas? Šis ir viens no jokiem par Valēriju Ļeontjevu — padomju estrādes grandu, kurš nākamgad svinēs 60 gadu jubileju. Arī Allai Pugačovai nākamgad — apaļi 60.

Skaistuma upuris


Krievu popmūzikas hierarhijā abi ieņem augstāko vietu — dzīvās leģendas, kuras jau trīsdesmit gadu lepojas ar fanu patieso uzticību un vēlas būt mūžam jaunas. Jaunība šāda ranga zvaigznēm visbiežāk asociējas tikai un vienīgi ar izskatu. Pirms dažiem gadiem Valērijam Ļeontjevam tika veikta kārtējā plastiskā operācija. Skaistums tiešām prasīja upurus — kādu laiku māksliniekam nācās gulēt plaši ieplestām acīm, jo sejas āda bija atstiepta tik ļoti, ka acis vienkārši neaizvērās. Šī tēma tika plaši atspoguļota Krievijas plašsaziņas līdzekļos. Taču Ļeontjevs, salīdzinot ar primadonnu, nav skandaloza persona.

Nesen publika varēja cerēt uz vienu skandālu, kam gan nebija nekāda turpinājuma. Bijusī Ļeontjeva mājkalpotāja Marija Vlasova piedraudēja izdot grāmatu par dziedātāju un atklāt visus viņa noslēpumus, tādā veidā atriebjoties māksliniekam par atlaišanu pēc 12 gadiem smaga darba viņa mājās un apsūdzības zādzībā. V.Ļeontjevs publiski paziņoja, ka viņam vispār nekad nav bijis mājkalpotāju: "Acīmredzot, tā ir vēl viena traka sieviete, kurai ir slimības saasinājums."

Pirmais šovmenis


V.Ļeontjevs bija viens no pirmajiem padomju izpildītājiem, kurš savus koncertus pārvērtis par šoviem — ar scenogrāfiju, tērpiem un deju numuriem, kas 80.gadu sākumā šķita ļoti progresīvi. V.Ļeontjevs regulāri viesojas festivālā Jaunais vilnis Jūrmalā, bet solokoncertu Rīgā viņam nav bijis jau sen. Viņam piemīt apbrīnojamas darbaspējas, viņš strādā bez ilgām pauzēm. "Man visu dzīvi trūcis pašpārliecinātības trūkums. Ja ieturēšu pauzi, baidos, ka vairs neatradīšu sevī spēkus atgriezties. Jūs pat nevarat iedomāties, cik slinks es esmu! Taču ir jāturpina strādāt, kamēr līdzsvarā ir trīs faktori — publikas interese, mākslinieka vēlme uzstāties un veselība," saka V.Ļeontjevs.

Dziedātājs dzīvo ASV un Krievijā, viņa sieva mīt Maiami. "Kopā mēs pavadām aptuveni trīs mēnešus gadā. Mums ir tāda laulība — draudzība. Skaidrs, ka šī vairs nav pirmā svaiguma un kaislīgākā laulība," viņš piebilst. "Mākslinieks un vientulība ir nedalāmi jēdzieni. Radošus cilvēkus atšķirībā no visiem pārējiem šis stāvoklis nenomāc, bet uztur, baro un dod grūdienu. Cilvēks, kuru nesaprot un nepamana, sāk dziedāt, zīmēt, rakstīt grāmatas. Es, piemēram, tieši tā savulaik sāku dziedāt," uzsver V.Ļeontjevs.

"Šajā profesijā ir jābūt darbaholiķim. Ja attieksme pret skatuvi nav fanātiska, jūs ilgi nenoturēsieties. Tikai meitenītes—dziedātājiņas, kuras apprecējušas ar "gāzesvadu" vai "naftas urbumu", var atļauties pusgadu gulēt uz dīvāna. Viņas zina, ka vīrs jebkurā brīdī var nopirkt dziesmu, apmaksāt darbu studijā un rotāciju televīzijā. Es tā nevaru dzīvot."

Tehno ritmā par rudo runci


80.gados labākās dziesmas Valērijam Ļeontjevam dāvinājuši Davids Tuhmanovs un Raimonds Pauls, 90.gados — Igors Krutojs. Atšķirībā no A.Pugačovas pats V.Ļeontjevs dziesmas nesacer. Gadsimtu robežā viņa repertuārs kļuva arvien mazsaturīgāks un prastāks. Aranžējumi — arvien briesmīgāki. Neviena dziesma, kas parādījusies viņa pēdējos albumos, nestāv tuvu R.Paula hitiem Verņisaž, kas skanēja duetā ar Laimu Vaikuli, vai Isčezļi solnečnije dņi. V.Ļeontjevs patlaban dod priekšroku it kā ļoti jautrām, tehno ritmā ierakstītām dziesmām par rudo runci, odziņām, Melnās jūras dārgumiem, Šanteklēra karalieni vai Kairas rozi. Piedziedājumos var sastapt pat šādas pērles — Nazovi takuju frazu, čtobi ja zavjolsja srazu/Pasaki ko tādu, kas acumirklī iekvēlinātu mani. Gribat vēl — nāciet šovakar uz koncertu!

Valērijs Ļeontjevs Arēnā Rīga plkst.19.30.

Biļetes Biļešu servisa kasēs, 15—40 Ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja