Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Valts Pūce ar grupu un gruzīnu grupa kopā uzstājās Štutgartē

Pūces Etnogrāfiskā orķestra un gruzīnu grupas "The Shin"  koncertprogramma „Es arī” ar panākumiem izskanējusi koncertā prestižajā Štutgartes teātrī (Theatherhaus Stuttgart), pavēstīja producente Ilze Apsiņa.

Latviešu komponista Valta Pūces un gruzīnu etnodžeza grupas sadarbības programma "Es Arī" tapa projekta "Kultūru osta" ietvaros pagājušajā vasarā un tika prezentēta Dailes teātrī pērn 1.decembrī, šā gada sākumā ieguva Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu kā labākais tradicionālās mūzikas albums.

Kā atzīst paši mūziķi, koncerts Štutgartē viņiem bijis īpašs, jo šī pilsēta jau vairākus gadus ir grupas "The Shin" mājvieta. Muzicēt mājās viņiem izdodas reti, un aprīļa beigās notikušo koncertu viņi izmantojuši kā iespēju parādīt savas jauniegūtās muzikālās izjūtas meklējumus caur  viņiem tik tuvo latviešu mūziku.

Koncerta pirmajā daļā grupa "The Shin" pārsteigusi klausītājus ar virtuozu muzicēšanu, kas sakņojas gruzīnu tradīcijās. Savukārt otrā daļa bija veltīta Valta Pūces un "The Shin" pērnvasaras kopdarbam „Es Arī”. Kā uzsvēra Ilze Apsiņa, "publikas nerimstošās ovācijas bija apliecinājums tam, ka Theatherhaus Stuttgart uz vienu vakaru kļuva par satikšanās vietu ne tikai latviešu un gruzīnu kultūrām, bet arī par vietu, kur šķietami tik dažādās – latviešu, gruzīnu un vācu kultūras atrod tik daudz kopīga".

Latviešu un gruzīnu mūziķu sniegums saņēmis uzslavas arī Vācijas presē. “Es arī“ ir stāsts ne tikai par mūziku, tas ir stāsts par cilvēkiem. Par cilvēkiem, kuri ir atraduši viens otru,kļuvuši draugi un ļāva šai draudzībai transformēties akustiskā formā. Un tieši tāpēc klausītāji jūtas kā nokļuvuši īstajā laikā un īstajā vietā: jo klausītāji ir arī šīs draudzības daļa – vismaz koncerta laikā. Un draudzība, ko tu spēj dalīt ar citiem, ir tā labākā draudzības forma," teikts Svena Gallinelli recenzijā Neuer Luzerner Zeitung.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja