Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atklās 14.Starptautisko baleta festivālu

Divas kaislības — rokenrols un tango — satiksies 14.Starptautiskā baleta festivāla atklāšanas koncertā Rīgas Dzelzceļa stacijā, un kā parasti šis pasākums 23.aprīlī plkst.17 pieejams bez maksas. "Abiem šiem deju novirzieniem ir kas kopīgs — tie neatstāj vienaldzīgu, jo dejā tiek pausts gan prieks, gan skumjas, gan eksistenciālās problēmas un identitātes meklējumi, kas šodien sabiedrībā ir īpaši aktuāli. Bet galvenais — gan tango, gan rokenrols dod pozitīvu lādiņu dzīvotpriekam," uzsver festivāla direktore Lita Beiris. Ivara Pētersona grupas muzikālajā pavadījumā uzstāsies rokenrola deju grupa Ķengurroks. Tango variācijas Buenosairesa — Rīga piedāvās biedrība IndepenDANCE. Latvijas Nacionālas operas baletdejotāji Artūrs Sokolovs, Juka Mijake, Vanda Visnape, Iļjana Puhova, Aleksandra Djomina, Viktors Seiko, Vladimirs Latišonoks, kā arī sarīkojumu deju dejotāju pāris Igors Kudrjavcevs un Anna Ļahoviča izdejos Astora Pjacollas mūzikā vitālu, dinamisku stāstu par emocijām, kas kļuvušas acīmredzamas. "Tango tiks izdejots kā piedzīvojums, kā liktenis, kā dzīvesveids, kā dvēseles stāvoklis," sola horeogrāfs Fēlikss Lipskis.

Festivāls no 23.aprīļa līdz 6.maijam piedāvās astoņus profesionālās dejas mākslas notikumus un tikšanās ar viesiem no Spānijas, ASV, Japānas, Kubas, Vācijas, Dānijas, Ukrainas, Lietuvas. Vienas no spilgtākajām būs Nuevo Ballet Espanol (Spānija) viesizrādes Sangre Flamenca (Flamenko asinis) — Preiļos (26.IV) un Rīgā, LNO (27.IV) — dažādu flamenko veidu kokteilis dinamiskā mūsdienu horeogrāfijā. Galā koncertam 28.IV Operā sekos Brēmenes Deju teātra viesizrāde LNO Jaunajā zālē 29.IV Kurp, kurā sarkastiski pasniegta sabiedrības sociālā noslāņošanās. Punktu 6.maijā Rīgas Dzelzceļa stacijas laukumā pieliks Dānijas jauniešu grupas Team JIYO urbānais šovs.

Koncerts


14.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanas koncerts Rīgas Dzelzceļa stacijā 23.IV plkst.17

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja