Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Decembrī Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādes divām izrādēm ar JRT studijas studentiem

Decembrī Jaunajā Rīgas teātrī paredzētas pirmizrādes divām izrādēm ar JRT studijas 2. kursa studentiem: 4. decembrī pirmizrāde iecerēta izrādei Bītlu jaunais albums, savukārt 18. decembrī - izrādei Svaigās asinis, informēja JRT pārstāve Inga Liepiņa.

Latvijas Kultūras akadēmijas Jaunā Rīgas teātra dramatiskā teātra aktieru kursa vadītājs Alvis Hermanis veido divas izrādes ar Jaunā Rīgas teātra studijas 2. kursa studentiem. Jau pagājušā sezonā tolaik ar 1. kursa studentiem tapa izrāde Kalpa zēna vasara. Sākums. Tā bija otra spēlētākā izrāde pagājušā sezonā un turpina būt JRT repertuārā. Decembrī Alvis Hermanis piedāvā divus jaunus iestudējumus.

4. decembrī pirmizrāde paredzēta izrādei Bītlu jaunais albums. Izrāde veidota kā studentu improvizācijas, iedvesmojoties no zinātniskās fantastikas tekstiem un jaunākajiem pieejamiem pētījumiem biorobotikas industrijā. Režisors Alvis Hermanis par izrādes tēmu saka: “Zinātnieki visā pasaulē jau kādu laiku strādā pie problēmas, kuru mēs pazīstam ar nosaukumu - mākslīgais intelekts. Vai vēl konkrētāk - pie biorobota izgatavošanas. Tas ir robots, kurš fiziski maksimāli līdzinātos dzīvam cilvēkam, un kura "iekšējais kompjūters" imitētu cilvēka smadzeņu darbības procesu. Zinātniskās fantastikas etaps ir aiz muguras un pirmie bioroboti tiek jau izmēģināti un pat publiski demonstrēti zinātniskās konferencēs visā pasaulē no Tokijas līdz Davosai. Izgatavotāji prognozē, ka tuvāko 15-20 gadu laikā tie varētu parādīties arī pārdošanā. Bioroboti cilvēkiem noderēs gan mājas solī, gan kā sarunu biedri, draugi un seksuālie partneri. To cena varētu līdzināties jauna auto vidējai cenai (sākot no 20 000 EUR) un arī to izplatība ar laiku skaitliski būs līdzīga."

18. decembrī pirmizrāde iecerēta izrādei Svaigās asinis. Par topošo izrādi Alvis Hermanis saka: "Progress, inovācijas, attīstība - 21. gadsimta reliģija, kura kļuvusi jau par neapspriežamu dogmu. Mūsdienu jaunās tehnoloģijas nupat ir vispārējs jaunais pielūgsmes objekts un jaunais evaņģēlijs, kurš nomainījis noputējušo Bībeli un citas reliģijas. Politiķi, mediji, sociālie tīkli kā mantru atkārto vienu un to pašu - viss jaunais ir labs un viss vecais ir slikts. Digitālās revolūcijas ēru šobrīd nomaina nākamā - "reputācijas ēra". Manipulācija ar informāciju. Jeb - tavu vērtību turpmāk noteiks tikai tas, ko par tevi domā citi. Izrādes tēma būs Silīcija ieleja - visiem zināmā moderno tehnoloģiju Meka Sanfrancisko apkaimē, kur radušās un sakoncentrējušās visas modernākās mūsdienu tehnoloģiju kompānijas - Google, Facebook, Apple, Amazone, Netflix, Oracle, Yahoo, Uber, Airbnb, Tesla, SpaceX un citas. Tā ir vieta, kur sakoncentrējušās arī "vismodernākās" start-up kompānijas. Tai skaitā firma Theranos un tās vadītāja - Elizabete Holmsa. Dēvēta par Stīva Džobsa reinkarnāciju. Par viņu būs šī izrāde.”

Abās izrādēs līdzās studentiem spēlēs arī JRT aktieris Ģirts Krūmiņš. Izrādes telpu veido pats režisors.

Biļetes uz izrādēm Bītlu  jaunais albums un Svaigās asinis decembrī un janvārī ir izpārdotas. Biļetes uz abām izrādēm februārī būs pieejamas no 3. decembra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja