Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Franču cirka kompānija XY uzstāsies Ventspilī un Liepājā

23. un 24. maijā Ventspils jaunā teātra nama „Jūras vārti” atklāšanas programmā uzstāsies īpaši viesi – jaunā cirka kompānija XY (Francija) ar izrādi „Pacel mani!”, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Gundega Laiviņa. Pēc izrādēm Ventspilī cirka mākslinieki dosies uz Liepāju un 26. maijā uzstāsies Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Kompānijā XY darbojas seši vadošie Francijas akrobāti. Izrādē „Pacel mani” viņi veic elpu aizraujošus lēcienus un met kūleņus, būvē piramīdas un torņus, pārsteidz ar plastiku un līdzsvara izjūtu. Izrādē, kas stāsta par ceļošanu un satikšanos, stāstus uzbur nevis vārdi, bet akrobātu ķermeņi un kustības, pāris vecu čemodānu, trīs ozolkoka dēļi un brīnišķīga gaismu partitūra.  Tā ir sešu mākslinieku asprātīga, aizraujoša un savstarpējas uzticēšanās pilna saspēle. Jaunais cirks, ko skatītājiem piedāvās kompānija XY, ir radies Francijā un, atšķirībā no tradicionālā cirka, neizmanto dresētus dzīvniekus un atsevišķu numuru demonstrēšanas vietā veido izrādes, kas apvieno cirka, mūzikas, teātra un dejas elementus. Latvijā līdz šim jau ir demonstrētas vairākas jaunā cirka izrādes – Cirque ici „Noslēpumu”, Žeroma Tomā „Jokdarus” un Le Cirque Desaccorde „Pēc lietus”, kas guvušas lielu skatītāju atsaucību gan Rīgā, gan Ventspilī un Daugavpilī.Izrādes Ventspils teātra namā „Jūras vārti” notiks 23. un 24. maijā plkst. 18:00, bet Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē – 26. maijā plkst. 19:00. Izrāde ir bez teksta un ilgst vienu stundu.   Biļetes uz izrādēm Ventspilī (Ls 3 līdz Ls 5) Biļešu Paradīzē un Jūras vārtu kasēs.Biļetes uz izrādi Liepājā (Ls 5, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 3) Biļešu Servisā un Liepājas Olimpiskā centra kasēs.Pirmskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas visās izrādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja