Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunais Rīgas teātris dosies viesizrādēs uz Izraēlu un Itāliju

Maija beigās un jūnija sākumā Alvja Hermaņa iestudējums Garā dzīve tiks izrādīts Izraēlas pilsētā Telavivā, bet jūnijā un jūlijā ar iestudējumu Brodskis/Barišņikovs teātris viesosies Itālijā, informēja teātra pārstāve Inga Liepiņa.

No 31. maija līdz 2. jūnijam izrāde Garā dzīve tiks izrādīta festivālā Jaffa fest 2018. Jaunā Rīgas teātra viesizrādes tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Izraēlā, Latvijas Republikas Kultūras un Ārlietu ministriju un ir veltītas Latvijas valsts simtgades svinībām Izraēlas Valstī. 

Jaunajā Rīgas teātrī Garā dzīve pirmizrādi piedzīvoja 2003. gada 9. decembrī un Latvijā tika nospēlēta vairāk nekā 400 reižu. Ārpus Latvijas Garā dzīve ir rādīta jau vairāk kā 30 valstīs un 50 pilsētās, un pirmo reizi to būs iespējams noskatīties arī Izraēlas skatītājiem.

Pēc Izraēlas Jaunā Rīgas teātra viesizrādes turpināsies Itālijā ar Alvja Hermaņa iestudēto izrādi Brodskis/Barišņikovs. No 26. jūnija līdz 28. jūnijam tā būs skatāma Napoli Teatro Festival, Neapolē, bet no 3. līdz 5. jūlijam - XXXI Festival of the Maggio Musical Fiorentino, Florencē. Itālijas viesizrādes tiks noslēgtas ar izrādēm Venēcijas operā Teatro La Fenice di Venezia no 13. līdz 15. jūlijam.

Iestudējumā Brodskis/Barišņikovs (pirmizrāde notika 2015. gada 15. oktobrī) leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs interpretē sava drauga, Nobela prēmijas laureāta dzejnieka Josifa Brodska dzeju viņa dzimtajā valodā. Iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Iestudējuma scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks – Gļebs Fiļštinskis. Kopš pirmizrādes 2015. gadā izrāde Brodskis/Barišņikovs ir izrādīta ASV, Izraēlā, Serbijā, Lielbritānijā, Vācijā, Rumānijā, Kanādā un Šveicē.

JRT ir profesionāls repertuārteātris, kas saviem skatītājiem piedāvā gudru, atraktīvu un neparastu repertuāru – mūsdienīgu skatījumu uz klasiku, latviešu oriģināldramaturģiju un ārzemju autoru darbiem. Teātra mākslinieciskais vadītājs kopš 1997. gada ir režisors Alvis Hermanis.

Top komentāri

Hermanis maksās?
H
Protams par valsts nodokļu maksātāju naudu, kas Latvijā tek pārpilnām no visiem stūriem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja