Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

JRT būs pirmizrāde lugai “Slaktiņa dievs”

10.februārī Jaunā Rīgas teātra (JRT) Lielajā zālē notiks franču dramaturģes Jasmīnes Rezā lugas “Slaktiņa dievs” pirmizrāde Ilzes Olingeres režijā, informē teātra mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča. Izrādi “Slaktiņa dievs” tās veidotāji nodēvējuši par meistarīgi veidotu ģimenes attiecību kvartetu un atzīst, ka luga ir īsts kaujas lauks aktieriem Elitai Kļaviņai, Vilim Daudziņam, Sandrai Zvīgulei, un Gatim Gāgam.

Radošajā komandā līdz ar I.Olingeri strādājusi arī māksliniece Anna Heinrihsone un  gaismu mākslinieks Krišjānis Strazdīts. Parīzē dzimusī irāņu un ungāru izcelsmes aktrise un rakstniece, Jasmīnas Rezā (Yasmina Reza) šobrīd ir populārākā franču dramaturģe, atklāja A.Rutkēviča. Luga “Slaktiņa dievs” (La Dieu du Carnage, 2007) pirmizrādi piedzīvoja Cīrihē Jurgena Goša režijā un ieguva Vīnes Nestroy Theatre balvu kā gada labākā izrāde vācu valodā. 2008.gada uzvedums Londonā saņēma Lorensa Olivjē balvu kā labākā jaunā komēdija. ASV iestudējums Brodvejā ar aktieriem Džeimsu Gandolfīni, Džefu Danielu, Mersiju Geju Hārdenu un Houpsu Deivisu ieguva trīs 2009.gada “Tony” balvas, to skaitā – par gada labāko lugu.Lugu Slaktiņa dievs latviešu valodā tulkojusi Ingūna Beķere. Pēc pirmizrādes paredzētas izrādes 11.,18. un 19.februārī plkst.19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācija

Divi pāri situētu vecāku, kuriem abiem ir 11 gadus veci dēli, risina problēmu: ko darīt un kā būt, jo vienu dēls sadevis otram pa seju. Bojāti divi zobi! Taisnības meklējumos abi pāri apmaldās kultūras telpā un sapinas tajā, kā audzināt bērnus, kas ir ģimene un beigu galā, kāda tad ir pati pasaules kārtība. Kuram taisnība un vai tā vispār iespējama?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja