Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

JRT sezonas sākums būs bagātīgs ar dalību starptautiskos festivālos

Jaunajam Rīgas teātrim (JRT) jaunās sezonas sākums būs bagātīgs ar dalību dažādu valstu starptautiskos festivālos. Kopumā no septembra līdz decembrim JRT plāno piedalīsies septiņos festivālos, liecina teātra apkopotā informācija.

Viesizrādes sāksies septembrī, kad JRT ar izrādi Melnais piens piedalīsies Čehijā notiekošajā starptautiskajā festivālā Theatre. Trīspadsmit gadu pastāvēšanas laikā festivāls kļuvis par vienu no prestižākajiem starptautiskajiem teātra festivāliem Čehijā. Festivālā līdz šim piedalījušās gandrīz 90 teātra kompānijas no dažādam valstīm. Programmu veido dramatiskā teātra, mūzikas, dejas izrādes, kustību teātra, leļļu teātra un citu teātra formu priekšnesumi. Šogad festivālā piedalīsies teātra kompānijas no Vācijas, Slovākijas, Ungārijas, Turcijas, Serbijas, Latvijas un Čehijas Republikas. JRT iepriekš šajā festivālā viesojies ar izrādēm Garā dzīve, Soņa un Klusuma skaņas.

Oktobrī JRT ar izrādi Oblomovs viesosies Sanktpēterburgā notiekošajā festivālā Baltijas nams. Festivāls notiek katru gadu rudenī. Festivālā piedalās pārsvarā Baltijas reģiona valstis, bet tā pastāvēšanas laikā piedalījušies vairāk nekā simts teātru no trīsdesmit valstīm. Festivāls Baltijas nams tiek uzskatīts par vienu no Sanktpēterburgas laikmetīgās kultūras centriem.

Tāpat oktobrī teātris ar izrādi Garā dzīve piedalīsies Minskā notiekošā starptautiskā teātra festivālā Teart. Festivālu rīko Visual and Performing Arts Centre, kas dibināts 2010.gada decembrī, lai īstenotu starptautiskus kultūras un izglītības projektus kino, teātra, tēlotājmākslas nozarē un stiprinātu Baltkrievijas tēlu pasaulē. JRT šajā festivālā piedalījies jau 2011.gadā ar izrādi "Klusuma skaņas".

Ar izrādi Garā dzīve JRT oktobrī piedalīsies arī Vācijā notiekošajās Eiropas Centrālās bankas Eiropas kultūras dienās Latvija 2013. Ikgadējās Eiropas Centrālās bankas Kultūras dienas koncentrējas uz kultūru kā "Eiropas mājas" pamatu un dažādām formām, kādas tā veido Eiropas Savienības valstīs. Katru gadu cita valsts tiek pārstāvēta Frankfurtē ar izcilākajiem kultūras darbiniekiem.

Novembrī ar izrādi Melnais piens JRT plānota dalība Vācijā laikmetīgajā Eiropas teātra festivālā Euro-scene Leipzig. Festivāls ir dibināts 1991.gadā, un šogad tas notiks jau 23. reizi. Šogad festivālā tā direktores Annas Elizabetes Volfas vadībā piedalīsies 12 viesu kolektīvi no 11 valstīm, piedāvājot 24 izrādes astoņos dažādos spēles laukumos. Šogad festivāla moto ir Schwarze Milch (Melnais piens). JRT šajā festivālā līdz šim viesojies divas reizes - 2004.gadā ar izrādi Tālāk un 2010.gadā ar izrādi Soņa.

Novembrī Drēzdenē notiks festivāls Nordwind, kurā JRT skatītājiem piedāvās izrādi Garā dzīve. Nordwind no neliela festivāla, kas dibināts Berlīnē 2006.gadā, ir izaudzis par galveno starpdisciplināro mākslinieku apmaiņas platformu, kas vieno Skandināviju, Baltijas valstis un Vāciju. Festivāla mērķis ir popularizēt Ziemeļvalstu un Baltijas valstu māksliniekus, teātra un kultūras veidotājus Vācijā, iepazīstināt viņus ar starptautisku auditoriju, aptvert un dalīties ar jauniem mākslinieciskiem impulsiem.

Savukārt decembrī JRT plānota dalība Krievijā notiekošajā festivālā Novosibirskije sezoni. Šajā festivālā teātris viesosies ar izrādi Soņa. Šogad festivāls Novosibirskije sezoni notiks otro reizi, un pirmo reizi Novosibirskā viesosies JRT. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja