Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Godīgi melos, sirsnīgi liekulībā

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Godīgi melos, sirsnīgi liekulībā

Režisors Viesturs Meikšāns Valmieras teātrī iestudējis satīrisku komēdiju Razpļujeva sapņi ar Mārtiņu Meieru titullomā. Izrādes pamatā ir Aleksandra Suhovo-Kobiļina lugas Tarelkina nāve un Krečinska kāzas. "Razpļujevs daudz ko ir mantojis no viena no populārākajiem krievu literatūras tēliem – Hļestakova. Savā ziņā Razpļujevs ir Hļestakova tradīciju turpinātājs. Gogolis reiz teicis, ka tie ir cilvēki, kurus var saukt par ēnām, mirāžām, burbuļiem, cilvēkiem bez sava kodola. Viņi ir tie, kurus izveido citi. Viņi ir godīgi savos melos, sirsnīgi savā liekulībā. Šādi cilvēki ir liels pārbaudījums apkārtējiem. Izrāde ir iegremdēšanās spilgtajā un dzīvespriecīgajā krievu literatūras pasaulē. Razpļujeva sapņi ir izrāde par vēlmi netikt aizslaucītam mūžības mēslainē," saka Viesturs Meikšāns.

Razpļujeva sapņi Valmieras teātrī 21.V plkst. 18.30; 28.V plkst. 13; 10.VI plkst. 18.30; 12.VI plkst. 13. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 11,50–16

Mīlestība žņaugos

Režisors un komponists Vladislavs Nastavševs K. K. fon Stricka villā izpildīs paša komponētos skaņdarbus ar Federiko Garsijas Lorkas dzeju. Tie skanēs režisora jauniestudējumā Asins kāzas, kura pirmizrāde Nacionālajā teātrī notiks 28. maijā. "Aizliegta, apspiesta mīlestība. Jo neiespējamāka, jo saldāka. Šī mīlestība ir Lorkas dzejas sākums un gals," saka Vladislavs Nastavševs.

Vladislavs Nastavševs K. K. fon Stricka villā 19., 20.V plkst. 21.30. Biļetes www.ekase.lv EUR 18

Satelīti

Kalnciema kvartālā notiks brīvdabas koncertsezonas atklāšana. Koncerti, kuros piedalīsies gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķi, notiks katru ceturtdienu līdz septembra sākumam. Šovakar uzstāsies grupas Starmetis un Satellites LV.

Koncerts Kalnciema kvartālā 19.V no plkst. 19. Ieeja bez maksas

Vēstījums krāsās

Galerijā Daugava līdz jūlija sākumam notiek Daces Lielās jaunāko gleznu izstāde Jūra. Darbu radīšanai izvēlēto objektu māksliniece pēta rūpīgi un neatlaidīgi dienu dienā. Viņa jūtīgi uztver gaismu un ēnu spēli uz ūdens virsmas, liedaga smiltīs dažādos gadalaikos un klimatiskajos apstākļos. Daces Lielās glezniecība nav stāstoša, tas ir filosofisks vēstījums krāsās par jūru, kas liek domāt par mūžību.

Dace Lielā Personālizstāde Jūra galerijā Daugava (Ausekļa iela 1) līdz 2.VII

Kā smaržo kaislība

Valmieras teātra Mansarda zālē notiks pirmizrāde Kāpēc es nogalināju sievu pēc Ļeva Tolstoja stāsta Kreicera sonāte motīviem. Ar šo darbu Valmieras teātra aktieris Krišjānis Salmiņš piesaka sevi režijā. Monoizrādē spēlē Mārtiņš Liepa. "Obligātā skatāmviela ikvienam, kurš izjūt nepārvaramu un nekontrolējamu vēlmi saistīties ar pretējo dzimumu, lai rastu atbildi, kur sākās, kā smaržo, pulsē, skan un elpo kaislība, tai transformējoties mīlestībā. Katrs vārds, katra doma ir ņemta no Ļeva Tolstoja ģimenes trillera Kreicera sonāte lappusēm. Tā ir izrāde vīriešiem par vīriešiem, bet ne tikai," uzsver Krišjānis Salmiņš.

Kāpēc es nogalināju sievu Valmieras teātrī 21.V plkst. 22; 22.V plkst. 17; 28.V plkst. 18.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

Bezrūpīgais braucējs

Svētdien, 22. maijā, Arēnā Rīga uzstāsies britu dziedātājs Mika. Viņš ir bezrūpīgas, krāsainas, talantīgi sacerētas un gaumīgi pasniegtas popmūzikas meistars. Koncerta programmā dominēs dziesmas no viņa pērn iznākušā ceturtā albuma No Place in Heaven, kā arī debijas albuma Life in Cartoon Motion (2007) hiti, kuru vidū ir Grace Kelly, Big Girl (You Are Beautiful), Relax, Take It Easy, Lollipop un Love Today.

Mika Arēnā Rīga 22.V plkst. 19.30. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–49 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja