Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kirils Serebreņņikovs Nacionālajā teātrī iestudē "Mirušās dvēseles"

4.martā plkst.19 Nacionālajā teātrī notiks Nikolaja Gogoļa "Mirušo dvēseļu" skatuves versijas pirmizrāde, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Izrādes režisors un mākslinieks ir spilgtākais un populārākais mūsdienu krievu režisors Kirils Serebreņņikovs. Visas lomās izrādēs spēlēs vīrieši: Kaspars Zvīgulis (Čičikovs), Artuss Kaimiņš, Juris Lisners, Ivars Puga, Gundars Grasbergs, Normunds Laizāns, Mārtiņš Brūveris, Artūrs Krūzkops, Jānis Vimba, Ģirts Liuziniks. Izrādes mūzikas autors ir Aleksandrs Manockovs, gaismu mākslinieks - Igors Kapustins.

N.Gogoļa satīrisko romānu, kas stāsta par Čičikova braucienu pēc miršajām dvēselēm, dramatizējis pats režisors, latviskojis - E.Raups, un šis darbs tiek uzskatīts par vienu no krievu klasikas stūrakmeņiem. "Režisors savā iestudējumā vēlas saglabāt Gogolim raksturīgo aizkustinošo mīlestību uz cilvēku, tā rakstura īpatnībām un vājībām. Izrāde ir aicinājums paskatīties uz notiekošo un sevi ar labsirdīgu ironiju," norāda I.Vasiļjeva. Viņa arī uzsver, ka K.Serebreņņikovs ir trīsdesmitgadnieku paaudzes pārstāvis, kurš pārliecinoši īsteno ne tikai savu mūsdienu lugu iestudējumusk, bet, pats galvenais, negaidīti pavērš mūsdienīgās interpretācijās visus hrestomātiskos krievu klasikas darbus - piemēram, Ostrovska "Mežs", Saltikova-Ščedrina "Golovļovu kungi", turklāt dara touz Krievijas teātru citadeles - akadēmiskā Maskavas Dailes teātra (MHAT) skatuves. Serebreņņikova popularitāti vairo arī viņa darbošanās kino režijā.

Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis ir pārliecināts, ka "Mirušo dvēseļu" iestudējums, iespējams, kļūs par šīs sezonas nozīmīgāko notikumu Nacionālajā teātrī. "K.Serebreņņikova ieceres un darbs pie iestudējuma ir izvērties par lielisku meistarklasi aktieriem, no kuras viņi iegūst neatkārtojamu pieredzi un zināšanas," teic O.Rubenis. Viņš arī piebilst, ka ar "Mirušo dvēseļu" pirmizrādi Nacionālais teātris iedibinās jaunu tradīciju: pirms oficiālās pirmizrādes tiks spēlēta īpaša izrāde studentiem, kuriem būs iespēja pirmajiem noskatīties izrādi, satikties ar režisoru un uzdot jautājumus. Pirmā studentu izrāde notiks 2.martā plkst.17, biļetes cena - Ls 1 (tās var iegādāties tikai Nacionālā teātra kasēs, uzrādot studentu apliecību).

Izrāde "Mirušās dvēseles" tiks spēlēta latviešu valodā ar titriem krievu valodā.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Nacionālā teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja