Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Laikmetīgā teātra programmas forte forte ietvaros Rīgā viesojas Jans Lauverss un Needcompany

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, 19. un 20.martā, norisināsies laikmetīgā teātra programmas forte forte pasākumi, kuru laikā Latvijas skatītāji varēs iepazīties ar flāmu mākslinieku Jana Lauversa un Needcompany, informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Kopš astoņdesmito gadu vidus Lauverss un viņa kompānija kopj unikālu teātra valodu, pārliecinoši šķērsojot robežu starp teātri, deju, koncertu, performanci un vizuālo mākslu. Needcompany ir starpdisciplināra un starptautiska kompānija, kurā darbojas dažādu tautību un dažādu jomu mākslinieki un spilgtas personības. Tās veidotās izrādes runā par modernās pasaules traumām, bet veids, kādā tas tiek darīts, ir ļoti krāsains, enerģētisks un optimistisks.

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 19. un 20.martā plkst.19 būs skatāma viena no kompānijas spēcīgākajām izrādēm – Izabellas istaba. Izrāde ir stāsts par Izabellu, kuras mūžs aptver gandrīz visu 20.gadsimtu - Pirmo un Otro pasaules karu, Hirošimu, koloniālismu, modernās mākslas attīstību, ceļojumu uz mēnesi, Deivida Bovija Ziggy Stardust, trūkumu un badu Āfrikā, radikālu politisko strāvojumu dzimšanu Eiropā.

"Lauversa izrādes baro kritisko domāšanu, nepārtraukti uzdodot jautājumus par mākslas pozīciju sabiedrībā un pašu sabiedrību. Tik universālas tēmas kā mīlestība, skumjas, atmiņa un nāve viņš padara dziļi personiskas, tajā pat laikā ieaužot plašākā stāstījumā par pasauli, kurā dzīvojam," stāsta Latvijas Jaunā teātra institūta direktore un Rīga 2014 tematiskās līnijas Ceļu karte kuratore Gundega Laiviņa.

Paralēli izrādēm Kaņepes kultūras centrā (Skolas ielā 15) 19. un 20.martā ikvienam interesentam būs iespēja noskatīties režisores Annas Brzežinskas dokumentālo filmu I WANT (NO) REALITY. Needcompany on Life and Art (sākums plkst.19), kā arī paša Jana Lauversa veidoto spēlfilmu GOLDFISH GAME (sākums plkst.20). Filmas būs skatāmas bez maksas.

Savukārt 20. martā interesentiem būs iespēja klātienē tikties ar Needcompany aktrisi, Izabellas lomas atveidotāju Viviānu de Meinku. Aktrise Viviāna de Meinka sadarbojas ar Janu Lauversu un Needcompany vairāk nekā 20 gadu.

Biļetes uz 19. un 20.marta izrādēm Izabellas istaba nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā, cena 15 eiro un 10 eiro (skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tallinā uzstāsies Džastins Timberleiks

2025. gada 9. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies pasaules mēroga superzvaigzne Džastins Timberleiks. Mūziķis ir atgriezies uz skatuves pēc piecu gadu pauzes, un pirmo reizi uzstāsies I...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja