Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas Nacionālās operas balets viesojas visjaunākajā Igaunijas koncertzālē

Latvijas Nacionālās operas (LNO) baleta trupa devusies viesizrādēs uz Igauniju, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Jehvī koncertzālē notiekošajā III Baleta festivālā LNO mākslinieki dejos A.Adāna baletu „Korsārs” ar Jūliju Gurviču, Elzu Leimani, Alekseju Avečkinu, Sergeju Neikšinu galvenajās lomās, kā arī piedalīsies Galā koncertā.

Kā zināms, 2005.gadā Jehvī tika atklāta jauna, multifunkcionāla koncertzāle - šobrīd reģionāls kultūras centrs, kurā notiek mūzikas, baleta, teātra, mūziklu, neakadēmiskās mūzikas un bērniem domāti projekti. Koncertzālē ir divas zāles – Lielā zāle un kamerzāle. LNO baleta mākslinieki uzstāsies Lielajā zālē, kurā ir 926 sēdvietas.

2008.gadā Jehvī tika dibināta jauna tradīcija – aizsākts starptautisks baleta festivāls. Šogad tajā piedalās Igaunijas un Latvijas operu baleta trupas, galā koncertā uzstāsies arī mākslinieki no Skotijas, Čehijas un Krievijas. Festivāla ietvaros notiks arī Latvijas fotogrāfa Sergeja Kondrašina izstāde „Zemūdens balets“.

"Igaunija ļoti aktīvi attīsta kultūras dzīvi ne tikai galvaspilsētā - organizācija "Eesti Koncert" kvalitatīvus mākslas projektus rīko visās pilsētās, kur ir koncertzāles. LNO mūsu kaimiņvalstī ir viesojusies vairākkārt. Arī mēs – baleta trupa – labprāt piekritām piedalīties Jehvī baleta festivālā, jo šis notikums rīkots ar lielu sirdsdegsmi un ar cēlu mēŗki – pārādīt un popularizēt baleta mākslu,“ stāsta LNO galvenais baletmeistars Aivars Leimanis. 2010.gada aprīlī prestižākā Krievijas skatuves mākslu festivāla „Zelta maska” ietvaros LNO baleta trupa Maskavā rādīs baletu „Smilšuvīrs”. LNO baleta izrādi „Žizele” varēs redzēt jūlijā Sicīlijā un septembrī Grieķijā.

Viesizrādēs uz Igauniju baleta trupa var doties, pateicoties a/s Transport Systems atbalstam – ziedojot 50 tūkstošus latu, uzņēmums ir kļuvis par baleta patronu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja