Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mīlestībai nav noilguma

Liepājā – jauns lugas Nākamgad tai pašā laikā iestudējums

Valentīndiena – sirsniņas, bučiņas, atzīšanās mīlestībā, kaislības. Simboliski, ka Liepājas teātrī pirmizrāde Bernarda Sleida melodrāmai Nākamgad tai pašā laikā ir tieši šodien – teātra Mazajā zālē, kas atrodas koncertzālē Lielais dzintars. Arī tas piestāv šai izrādei – slepena tikšanās prom no teātra ēkas. 

"Stāsts ir par sievieti un vīrieti, kuri satiekoties iemīlas no pirmā acu skatiena. Taču katram jau ir sava ģimene un laimīga dzīve. Bet viņu jūtas ir tik dziļas un patiesas, ka viņi nolemj katru gadu tikties vienā un tajā pašā vietā, ļaujoties mīlestības piedzīvojumam un pārrunājot neskaitāmus jautājumus par dzīvi, bērnu audzināšanu, laulību un nāvi. Dorisas un Džordža neparastais mīlas stāsts ilgst 24 gadus," stāsta Agnese Jēkabsone, kurai izrādē ir Dorisas loma.

Par tādu dzīves modeli gribētos teikt – tā nav dzīve, tas ir teātris. Tomēr Agnese Jēkabsone teic, ka stāsts ir ļoti patiess. "Kad uzzināju, ka iestudēsim šo lugu, biju gaidu pilna. Šī izrāde Liepājas teātra repertuārā bija 1991. gadā, un biju dzirdējusi ļoti labas atsauksmes. Toreiz Dorisu spēlēja Dace Makovska, bet Džordža loma bija kolēģim Leonam Leščinskim. Izprašņāju viņu, mums bija saturīgas sarunas. Izrāde toreiz tika daudz spēlēta, skatītājiem tā ļoti patika. Kad izlasīju materiālu un noskatījos filmu, sapratu – tā ir iespēja. Es viņiem – Džordžam un Dorisai – noticēju. Luga ir tik aktuāla, to varētu spēlēt arī pēc 10 un 20 gadiem, jo ir lieliski dialogi, smieklīgas un aizkustinošas situācijas. Ko vairāk var vēlēties aktieris un skatītājs? Pasmieties, nobirdināt asariņu..." spriež Agnese Jēkabsone. Viņa zina teikt, ka lugas autors Bernards Sleids Dorisas tēlā esot ielicis daudz ko no savas sievas. "Tas ir apbrīnojami, kā vīrietis dramaturgs var tik labi iejusties sievietes dvēselē."

Izrādes režisors no Sanktpēterburgas Sergejs Ščipicins savdabīgi atrisinājis jautājumus, kuriem nav laika noilguma. Reālā lugas darbība norit pagājušā gadsimta 50.–70. gados, un, lai iezīmētu šo laikmetu, režisors pastiprināti pētījis mūzikas vēsturi – izrādē skanēs šo gadu populārākās dziesmas aktieru dzīvā izpildījumā. "Katram laikam ir piemeklētas dziesmas, kas tobrīd bija aktuālas – Frenks Sinatra, Merilina Monro, Elviss Preslijs... Ceturtdaļgadsimts, kamēr risinās lugas darbība, sākas ar rokenrolu, tad nāk hipiju laiks," stāsta Agnese Jēkabsone un piebilst, ka XX gadsimtu izrādē raksturo arī fantastiski tērpi, ko veidojusi Elīna Valdmane. Izrādes veidotāju komandā ir arī scenogrāfs Kristaps Kramiņš, horeogrāfe Liene Grava, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, vokālā pedagoģe Ieva Dreimane. Kopā ar aktrisi Agnesi Jēkabsoni uz skatuves būs Sandis Pēcis, Laura Jeruma un Kaspars Kārkliņš.

Iestudējums nav ieteicams skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja