Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mūžībā aizgājusi Liepājas teātra aktrise Zigrīda Rūtiņa (1931 – 2014)

Mūžībā aizgājusi ilggadējā Liepājas teātra aktrise Zigrīda Rūtiņa, informēja teātra pārstāve Zanda Borga. Informācija par aktrises izvadīšanu pēdējā gaitā vēl nav zināma.

Dzimusi un augusi Liepājā, Z.Rūtiņa teātrī ienāca vēl kā bērns, jo viņas māte Liepājas teātrī strādāja par rekvizitori. Aktrises mīlestība pret teātri sākās jau agrā bērnībā. Pirmā epizodiskā lomiņa, vēl mazai esot, nospēlēta 1942.gadā izrādē Pazudušais dēls; pēc tam, kad aktrise 1947.gadā tika uzņemta teātra palīgsastāvā, vairāki gadi pavadīti piedaloties muzikālajos iestudējumos kā dejotājai. Pirmā lielā loma pie aktrises atnāca 1953.gadā, kad režisors Nikolajs Mūrnieks uzticēja Rūtiņai galveno – Alises - lomu Andreja Upīša komēdijā Peldētāja Zuzanna. Savukārt pirmo atzinību aktrisei atnesa iejušanās Jeļenas Vasiļjevnas (Ļusjas) lomā G.Mazina lugā ar tādu pašu nosaukumu 1955.gadā.

No 1959. līdz 1976. gadam aktrise strādājusi Jaunatnes teātrī, bet pēc tam atgriezusies Liepājā, kur spēlējusi līdz 90.gadu vidum. Aktrisei bijušas daudzas skaistas lomas – Ponsija F.Garsijas Lorkas Bernarda Albas māja, Paliveca kundze – J.Hašeka Šveiks, Mūžīgā vecene – A.Čaka Psihiskais uzbrukums. Par savām mīļākajām lomām māksliniece uzskatījusi Gingemu un Bastindu (A.Volkovs Smaragda pilsētas burvis) un Helmu (L.Stumbre Gaidīt).

Aktieris un teātra vēsturnieks Zigurds Akmentiņš savā grāmatā Par maniem kolēģiem, rakstot par Z.Rūtiņu, īpaši uzsvēris viņas optimismu, dzīvesprieku un vitalitāti, kā arī spēju vienmēr uzlādēt savus partnerus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tallinā uzstāsies Džastins Timberleiks

2025. gada 9. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies pasaules mēroga superzvaigzne Džastins Timberleiks. Mūziķis ir atgriezies uz skatuves pēc piecu gadu pauzes, un pirmo reizi uzstāsies I...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja