Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nacionālajā teātrī iestudē Gundegas Repšes traģikomēdiju "Jūras velni"

12.februārī plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē notiks rakstnieces Gundegas Repšes traģikomēdijas "Jūras velni" pirmizrāde, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Izrādi iestudē režisors Mihails Kublinskis.

Pazīstamās prozaiķes pirmā luga aizved uz Kurzemes krastu, kurā gadu desmitiem atradušās "Ūrratu" mājas. Šo māju saimniekam Arkādijam ir jubileja, uz kuru sapulcējušās gan viņa meitas un audžudēls, gan kaimiņi. Kad gatavošanās darbi - pīrāgu cepšana, jaunumu stāstīšana un labdabīga apcelšanās - ir beigusies, saimnieks paziņo, ka māju ap zemi ir pārdevis. Negaidītais pavērsiens atklāj, ka visiem ģimenes locekļiem ir noslēpumi, kurus viņi bija domājuši paturēt pie sevis.

"Atsaucoties uz autores teikto, lugas nosaukums radies, domājot ne par Bībeles sātanu, bet ieklausoties latviešu folklorā - tajos velnos, ko cilvēkam pa spēkam apmuļķot un uzveikt ar savu gudrību. Tomēr arī velni no teikām un pasakām aug un mainās, un ej nu atrodi īsto veidu, kā ar velniem cīnīties 21.gadsimtā. Cīkstēšanās ar dzīvi bieži vien ir cīkstiņš ar velnu sevī. Jūras malā dzīvojot - ar jūras velnu," par iestudējumu stāsta Nacionālā teātra direktora palīdze repertuāra jautājumos Ieva Struka.

Izrādes scenogrāfs ir Mārtiņš Milbrets, kostīmu māksliniece - Liene Rolšteina. Lomās: Uldis Norenbergs, Zane Jančevska, Anna Klēvere, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjalovs, Juris Hiršs, Madara Saldovere, Lolita Cauka, Līga Liepiņa un Jānis Āmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja