Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Poļiščuka: ar Šlesera palīdzību man izdosies glābt teātri

Režisore Gaļina Poļiščuka uzskata, ka ar Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) palīdzību viņai izdosies glābt teātri. To viņa paziņojusi medijiem izplatītā paziņojumā trešdien.

Savukārt kolēģi Jaunā Rīgas teātra režisoru Alvi Hermani, kurš izteica G.Poļiščukai neglaimojošu viedokli par politisko prostitūciju, viņa nodēvē par gļēvulīgi nevīrišķīgu, pretstatot A.Šlesera «vīrišķīgo izlēmību un džentlmenisko palīdzību».

Toties uzņēmējs Edvīns Samulis nolēmis dāvināt režisores G.Poļiščukas teātrim 100 000 latu. Par to ziņoja Latvijas radio, atsaucoties uz režisores stāstīto.

«Ir atradušies cilvēki, kas ziedoja naudu, un tāpēc teātri tagad var saukt par tautas teātri,» Latvijas radio (LR) teica G.Poļiščuka. «Atradās sponsors, kas teica, ka vēlas mums uzdāvināt 100 000 latu. Vienkārši sponsors, vienkārši miljonārs. Viņš atnāca uz pēdējo koncertu un redzēja, kā mēs raudam. Viņš to nevarēja izturēt un teica, ka dāvina mums 100 000 latu. Dievs mums palīdzēja. Tik daudz spēka tika  pielikts, lai mūs iznīcinātu,» par situāciju, kā tikusi pie naudas, stāsta režisore.

Pats E.Samulis, kurš savulaik minēts miljonāru sarakstā un bijis viens no lielākajiem a/s Lode akcionāriem un padomes priekšsēdētājs, medijiem līdz vēlēšanām atteicies komentēt savu dāsno rīcību, vien LR norādījis, ka ziedojis nesavtīgu iemeslu dēļ, cienot aktierus un teātri. Viņš bijis arī sponsors un mecenāts Banku augstskolā un Latvijas Bērnu fondā.

Diena jau rakstīja, ka G.Poļiščuka kultūras ministru Intu Dālderi (Vienotība) salīdzināja ar Staļinu, kad ministrija atteica dotēt privāto teātri Teātra observatorija. Pirms tam viņa no sabiedrības gan slēpa, ka maijā ir iestājusies Tautas partijā, bet vēlāk režisore tika iekļauta politapvienības Par labu Latviju! 10.Saeimas deputātu kandidātu vēlēšanu sarakstā.

Tagad arī Rīgas dome iegulda teju 10 000 latu, lai sagatavotu viņas teātrim jaunas telpas Kongresu namā. Gan ziedotājs, gan telpas atradās pēc tam, kad jūnijā teātris beidza savu darbību.

Intervijā LR G.Poļiščuka arī saka lielu paldies Rīgas vicemēram un PLL premjera amata kandidātam Aināram Šleseram, lai gan viņš Dienai teicis, ka telpu gatavošana neesot saistīta ar to, ka G.Poļiščuka ir PLL sarakstā.

Režisore pārmet Latvijas valdībai, ka tās pārstāvji nākuši uz teātri un solījuši palīdzību, «teica, ka esam svarīgs, mīļš teātris, bet neko nedarīja, pēc tam iestājās Vienotībā. Mana izrāde Stikla zvērnīca bija pirmā izrāde pret apvienību Vienotību. Tas bija pirms pieciem gadiem». G.Poļiščuka uzskata, ka viņas teātris bijis neērts valdībai, jo bieži runājis par sociālām tēmām un to, kas nepaticis valdībai.

Viss, kas noticis ar teātri, pēc G.Poļiščukas domām, ir konkurences cīņa: «Ļoti žēl, ka kolēģiem bailes no konkurences ņēma virsroku pār veselo sapratu un jebkādu morāli.»

Diena jau rakstīja, ka skarbs savos izteikumos par G.Poļiščukas rīcību, iesaistoties politikā pēc tam, kad teātris slēgts, bija Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis - prostitūcija mūsu valstī nav aizliegta un «politiskā maucība» tiek pat ļoti apsveikta.

(papildināta ar G.Poļiščukas paziņojumu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

POĻIŠČUKAS ATBILDE MEDIJIEM

«Man dzīvē ir trīs lietas, kuru dēļ esmu gatava iet caur uguni un ūdeni – mana meita, mans teātris un mana valsts.

Kad sīku ambīciju un vēl sīkāku prātu cilvēki atņēma mums Observatoriju, visiem mums bija jāizdara izvēle. Es varēju izvēlēties, vai pieņemt piedāvājumu strādāt ārpus savas zemes, vai cieti turēties un neatlaisties no idejas, kurā tik ilgi ir ieguldīts tik daudz. Es izvēlējos otro, lai arī smagāko – mana meita nevēlas braukt prom no Latvijas, no savas skolas un ģimenes. Es esmu atbildīga par savu teātri – saviem aktieriem un arī skatītājiem. Meitas un teātra dēļ esmu gatava iznest ikvienu smagumu.

Arī kolēģa Alvja Hermaņa apvainojumus, kuri gan neko nepasaka par mani, bet tik daudz ko pastāsta par vīrieti, kurš šādus vārdus var atļauties publiski veltīt savai kolēģei, sievietei un arī mātei.

Runā, ka dzīvē viss ir līdzsvarā – arī man bažu nav, jo šobrīd man līdzās, kā izteikts pretstats Hermaņa gļēvulīgajai nevīrišķībai stāv Ainārs Šlesers. Un es ticu, ka ar viņa vīrišķīgo izlēmību un džentlmenisko palīdzību man izdosies paglābt mūsu teātri, lai ko arī skaudīgi neīdētu kāds teātra kolēģis no man pretējās politiskās nometnes. Mans teātris turpinās darboties, mana meita paliks Latvijā un es strādāšu savas zemes skatītājiem. Tas ir vienīgais svarīgais.»

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja