Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Soņa” piedalās Belgradas Starptautiskajā teātra festivālā

22. un 23. septembrī Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrāde "Soņa" pārstāvēs Latviju 42. Belgradas starptautiskajā teātra festivālā (BITEF) – vienā no nozīmīgākajiem un tradīcijām bagātākajiem starptautiskajiem teātra festivāliem Eiropā, kurā piedalījušās gandrīz visas pasaules vadošās teātra kompānijas. Dibināts 1967.

gadā, festivāls sešdesmitajos gados drosmīgi sekoja pasaules teātra dumpīgākajiem avangarda meklējumiem, savukārt astoņdesmitajos gados jau pulcināja izcilākās teātra virsotnes, kļūstot par vienu no nedaudzajiem festivāliem, kas apvienoja dažādas eksperimentālas teātra formas ar vispāratzītu klasiku. 20.gs. nogalē, neraugoties uz politiski-ekonomisko krīzi un dažādiem aizliegumiem, BITEF izdevās saglabāt savu labo vārdu un turpināt atbalstīt jaunākās teātra tendences un sākotnējās vērtības. Tieši konsekventā attieksme un augstie programmas atlases kritēriji ierindo BITEF Eiropas vadošo festivālu vidū.

Pirmo reizi JRT šajā festivālā piedalījās 2005. gadā ar izrādi "Garā dzīve", saņemot GRAND PRIX balvu. Šo balvu saņēmuši visi 20. gs. otrās puses izcilākie režisori - Ježijs Grotovskis, Otomars Kreičs, Jozefs Čaikins, Ariane Mnuškina, Pīters Šteins, Eudžeinio Barba, Anatolijs Efross, Pīters Bruks, Roberts Vilsons, Kristians Lupa, Pjotrs Fomenko un daudzi citi. Kopš 2005. gada šim sarakstam pievienojies arī Alvja Hermaņa vārds. Interesanti vai labākajām izrādēm pievienosies arī "Soņa"?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja