Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Triloģijas "Aija" jauniestudējuma pirmizrāde

Ar latviskām kaislībām

Mārcis Maņjakovs atveido galveno lomu triloģijas Aija jauniestudējumā

ŠOVAKAR, 14.maijā, Nacionālajā teātrī notiks režisora Mihaila Kublinska jauniestudējuma Aija pirmizrāde. Aktieri, kuru vidū būs arī Mārcis Maņjakovs — Jāņa lomas atveidotājs, izspēlēs Jāņa Jaunsudrabiņa aprakstītās kaislības.

Vai Mārcim pašam arī gadījies piedzīvot kaislīgas attiecības? "Tā varētu būt, ka, nodzīvojot līdz trīsdesmit gadu vecumam, kaut ko tomēr esmu piedzīvojis," aktieris šķelmīgi smaida, neko sīkāk nepaskaidrojot.

Viņš atzīst — kaislību izrādē netrūks, jo mīlestībā bez tām nevar. Gatavojot Jāņa lomu, izlasīta visa Jaunsudrabiņa triloģija — tā aktierim šķitusi interesanta, ļoti patikusi valoda, kādā darbs sarakstīts. Turklāt M.Maņjakovs ļoti daudz domājis par to, kādam jābūt viņa varonim. "Ko nozīmē, ja cilvēku noved tiktāl, ka viņš izdara pašnāvību? Vai precīzāk — ka viņš nodzīvojas tiktāl, ka ir uz to spējīgs? Vai Jānis ir stiprs vai tomēr vājš cilvēks?"

Atbildi uz šo jautājumu līdz galam aktieris neesot atradis, taču centīsies darīt visu, lai skatītāji saprastu, ka Jānis ar visu savu iekšējo tīrību un skaidrību mīl tikai vienu cilvēku — Aiju, ka viņš nespēj saprast peripetijas savās, Aijas un Jura savstarpējās attiecībās, ka tās Jāni salauž tiktāl, līdz viņš izdara pašnāvību...

"Šī ir ļoti smaga un grūta loma, jo viss notiekošais parādīts caur Jāņa prizmu. Turklāt man dots dubultuzdevums — ik pa brīdim iejusties arī autora tēlā, lai paskaidrotu lugā notiekošo," stāsta Mārcis, piebilstot, ka jau Herstvuds Kerijā un Edgars Ugunī nebija vieglas lomas. Taču tik smagi cīnīties, lai tiktu savam varonim klāt, viņam vēl neesot nācies. Darbu vieglāku nepadara arī tas, ka izrāde notiek Aktieru zālē, kur skatītājs jūt ikvienu aktiera elpas vilcienu, ikvienu niansi un emociju. Taču M.Maņjakovs ir pārliecināts, ka tieši šajā izrādē tas aktieriem palīdzēs aizraut skatītājus, ievelkot viņus notiekošajā aizvien dziļāk — tā, lai viņi saprastu, kādēļ viss notiek tieši tā.

Vai kolēģi Liene Gāliņa, kura spēlēs Aiju, un Ainārs Ančevskis (Juris) palīdzēs Mārcim tikt galā ar lomu? "Viņi cīnās katrs ar savu tēlu!" smej aktieris. "Esmu jau teicis, ka teātri viens nevar nospēlēt, ka vajadzīga ļoti precīza partnerība. Šeit tā ir!" Tādēļ Mārcis cer, ka viss saslēgsies tā, lai izdotos radīt patiešām labu un emocionālu izrādi.

"Man ļoti gribētos, lai mums palīdz Jaunsudrabiņš tur, augšā, un visi citi labie spēki!" To, vai būs izdevies "atkost" Jāņa lomu, aktieris varēšot pateikt dažas dienas pēc pirmizrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja