Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Turpinās spītēt grūtiem laikiem

Šovakar ar koncertu Par spīti grūtiem laikiem noslēdzas Dailes teātra sezona

Kādēļ Dailes teātris sezonu noslēdz ar koncertu, kuram likts tik zīmīgs nosaukums? Dailes teātra direktors Aivars Līnis stāsta — tā bijusi apzināta izvēle, turklāt — visi itin labi zina, ka grūtie laiki nesākās ne šodien, ne vakar. "Šis koncerts tika veidots, gatavojoties latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna jubilejai, un nebija paredzēts regulārai izrādīšanai. Publika to uzņēma labi, tādēļ nolēmām šosezon atkārtot vēl kādu reizi." Direktors ir pārliecināts: tā ir tāda jauka sakritība — ka teātris un skatītāji ballējas, par spīti grūtiem laikiem, laikā, kad visi apkārt sten un vaid. "Tas ir labi, ka varam vienu dienu atļauties pasmieties, padancot un papriecāties!"

Šīvakara koncertā skanēs gan Alunāna kuplejas, gan Raimonda Paula dziesmas. Savukārt ballē spēlēs par Zelta vilku transformējusies grupa Dzelzs vilks, ar labākajiem priekšnesumiem no koncerta Sorrywood"a uzstāsies teātra dziedošie aktieri un grupa Mūžīgais unisons. "Tā nu sanāks, ka visu vakaru arēnā būs aktieri, kam nāksies nostrādāt līdz galam — līdz pašam sezonas noslēgumam," direktors nosmaida.

Vai jēdzienu "grūtie laiki" var attiecināt arī uz aizvadīto sezonu? A.Līnis teic — to varot vērtēt dažādi. "Vienmēr jau gribas, lai mākslinieciskā ziņā viss būtu bijis spilgti. Teiksim tā: bija lietas, kas neizdevās, kā iecerēts, un nekļuva skatītājiem tik mīļas, kā mums gribētos. Bet bija iestudējumi, ar kuriem trāpījām desmitniekā, piemēram, Manu sievu sauc Moriss un Punktiņa un Antons." Direktoru priecē fakts, ka nospēlēts vairāk izrāžu nekā iepriekšējā sezonā — 426, līdz maija beigām teātri apmeklējuši 160 tūkstoši skatītāju, un arī par biļetēm ieņemts vairāk naudas nekā iepriekš. "Toties valsts dotācija sarukusi par 161 tūkstoti latu," viņš turpina, piebilstot, ka priecējusi publikas bezgalīgā atsaucība un izpārdotās izrādes — tas bijis kā balzams dvēselei.

Domājot par teātra nākamo gadu, vasarā gan gaidāma liela rēķināšana un taupības pasākumi — gluži tāpat kā visai valstij. Mazliet ironiski smaidot, A.Līnis teic: "Dažbrīd nudien jūtos kā bende izrādē Priekules Ikars. Gluži dziesmiņu Darbs paliek darbs nedungoju, taču man ik pa brīdim nākas pie sevis aicināt cilvēkus, kas teātrī nostrādājuši ilgus gadus, piedāvājot viņiem vai nu pāriet uz pusslodzi, vai ārštatu... Zinu, ka fiziski viņus nenogalinu, bet garīgi un psiholoģiski gan."

Tomēr pagaidām bezcerībā Aivars Līnis un viņa kolēģi vēl negrimst. "Kaut kā jau ar šo situāciju būs jātiek galā. Varbūt to var salīdzināt ar pasaku par vardi, kura iekrita krējuma ķērnē un kūlās tik ilgi, kamēr krējumu sakūla sviestā?"

*

Koncerts

Koncerts Par spīti grūtiem laikiem un sezonas noslēguma balle, Dailes teātris, 10.VI plkst.19

Biļetes var iegādāties teātra kasē par Ls 8, 9, 11, 13, 15, 18 Tikai balle — Ls 5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja