Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valmieras teātra jaunajā sezonā gaidāmi desmit jaunuzvedumi

25. jūlijā Valmieras drāmas teātra kolektīvs pulcējās, lai uzsāktu 90. sezonu. Jaunajā sezonā iecerēti desmit jaunuzvedumi, pavēstīja teātra mārketinga daļas pārstāvji.Pašas 90 gadu jubilejas svinības gan notiks nākamā gada rudenī, bet šīs sezonas centrālais notikums būs Rūdolfa Blaumaņa Starptautiskais teātra festivāls, kas norisināsies 2013.

gada martā.Sezonā iecerēti desmit jaunuzvedumi - pusi no tiem veidos jaunākās paaudzes režisori, arī Mārtiņš Eihe, kurš atgriezies teātra štatā. Jau no pirmās darba dienas notiek mēģinājumi tuvākajam jauniestudējumam - Mihaila Bulgakova lugai Zojas dzīvoklītis Indras Rogas režijā."Šajā sezonā gaidāmi daudzi radoši izaicinājumi," uzsver teātra direktore Evita Sniedze. "Protams, izrādes veidos mūsu vecmeistari. Bet kamēr Viesturs Meikšāns iestudēs Maskavā, domājot par jaunu ceļu meklējumiem, pie mums strādās vesela jaunu un topošu režisoru plejāde - gan kolektīvam jau zināmie Mārtiņš Eihe un Vladislavs Nastavševs, gan debitants Valmierā Elmārs Seņkovs, savus režijas diplomdarbus veidos Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš. Bet sezonas nogalē pirmo reizi mūsu teātrī kā viesrežisors izrādi iestudēs arī Dž. Dž. Džilindžers. Tikpat daudzveidīgs būs arī repertuārs - no Raiņa un Rūdolfa Blaumaņa līdz mūsdienu itāļu un krievu dramaturģijai. Ļoti ceram, ka sezona būs interesanta kā skatītājiem, tā aktieriem."Jūlijā un augusta sākumā gandrīz visa teātra trupa aizņemta M. Bulgakova Zojas dzīvoklīša mēģinājumos. Pirmizrāde paredzēta 18. septembrī. Uzveduma radošajā komandā Indra Roga apvienojusi scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni, horeogrāfi Ingu Raudingu, bet galvenajās lomās būs aktieri Ieva Puķe, Ivo Martinsons, Tālivaldis Lasmanis, Inese Pudža, Kārlis Neimanis.No 20. līdz 31. augustam notiks tradicionālās viesizrādes Rīgā. Dailes teātrī tiks spēlēti iestudējumi, kas Valmieras teātrī skatāmi Mazajā un Apaļajā zālē, - Viestura Meikšāna pēc M. Gorkija lugas Sīkpilsoņi motīviem iestudētā izrāde Egoisti, sadarbībā ar Teātri TT radītā Laura Gundara "dziesma nedziedošajiem" Trio autora režijā, Anšlava Eglīša komēdija Bezkaunīgie veči Jāņa Znotiņa un Reiņa Suhanova uzvedumā, kā arī pašas jaunākās izrādes - Vladislava Nastavševa iestudētā Augusta Strindberga luga Jūlijas jaunkundze un Aleksandra Ostrovska Līgava bez pūra Oļģerta Krodera iestudējumā. Savukārt lielās skatuves darbi - Jaroslava Hašeka Šveiks (režisors Varis Brasla) un Laura Gundara Advents Silmačos (režisors Felikss Deičs) Rīgā tiks parādīti sezonas laikā.2013. gadā 150. jubileja būs dramaturgam Rūdolfam Blaumanis, tā tiks iezīmēta arī UNESCO kalendārā. Šai jubilejai pieskaņots arī Piektais starptautiskais R. Blaumaņa teātra festivāls martā, kurā ar dramaturga lugām piedalīsies gandrīz visi Latvijas profesionālie skatuves mākslas kolektīvi, kā arī ārvalstu viesi.Pirmajā darbā dienā teātris sveica arī ilggadējos aktierus Ināru Ieviņu 75 un Juri Heldu 70 gadu jubilejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja