Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valmieras teātrī līdz sezonas beigām gaidāmas trīs pirmizrādes

Valmieras drāmas teātris 2011./2012. gada sezonu noslēgs 22. jūnijā, bet līdz tam gaidāmas vēl trīs pirmizrādes – Viestura Miekšāna iestudētie Egoisti, Vladislava Nastavševa Jūlijas jaunkundze un Oļģerta Krodera Līgava bez pūra.

2. maijā plkst. 18.30 Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos pēc Maksima Gorkija lugas Sīkpilsoņi motīviem režisora Viestura Meikšāna iestudētie Egoisti. Izrādes varoņi ir dzimuši ģimenē, kura dzīvo tumsā, jo baidās ieslēgt gaismu un apskatīties, kas notiek apkārt. Paaudžu paaudzēs viņu princips ir bijis "Ne mana cūka, ne mana druva". Tomēr viņos ir dzīvīgums un pārmaiņu alkas. Katram ir tiesības izvēlēties. Izrādē skan dziesmas ar Aleksandra Čaka dzeju. Izrādē lomas atveido Māra Mennika, Māris Bezmers, Sanita Pušpure, Elīna Vāne, Ģirts Rāviņš, Kārlis Neimanis, Ivo Martinsons vai Imants Strads, Inese Ramute, Aigars Vilims, Rihards Rudāks.

26. maijā plkst. 18.30 Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos Augusta Strindberga luga Jūlijas jaunkundze. Valmieras drāmas teātrī ar šo darbu debitē režisors Vladislavs Nastavševs. Jūtas vai iekāre saista trīs cilvēkus ar dažādu sociālo stāvokli - muižas īpašnieci Jūlijas jaunkundzi, sulaini Žanu un kalponi Kristīni. "Neviens nav spējīgs tikt galā ar saviem seksuālajiem aizspriedumiem – un tieši tāpēc Strindberga luga ir mūsdienīga, un būs tāda vienmēr. Jūlijas jaunkundzi un Žanu pazudina viņu ambīcijas. Kristīnes brīvība ir viņas pazemībā un pieticībā," saka režisors. Izrādē lomas atveido Inese Pudža, Mārtiņš Meiers, Anta Aizupe.

Savukārt 20. jūnijā plkst. 18.30 Apaļajā zālē notiks pirmizrāde Aleksandra Ostrovska lugai Līgava bez pūra, ko Valmieras teātrī iestudē režisors Oļģerts Kroders. "Lugā ir ļoti mūsdienīgs motīvs – varoņu pilnīgā pārliecība, ka nauda nosaka visu. Ļoti aplams pieņēmums, kas beigās daudzus arī iznīcina," uzskata Oļģerts Kroders. Stāsts par skaistās, bet nabadzīgās Larisas mīlestību un precībām nevar beigties laimīgi, jo vīriešiem, kas lolo jūtas pret viņu, tikpat lielā mērā svarīga ir arī nauda. Lomās: Ieva Puķe, Dace Eversa, Ilze Pukinska, Krišjānis Salmiņš, Agris Māsēns, Imants Strads vai Ivo Martinsons, Aigars Apinis, Rihards Jakovels, Juris Laviņš, Arnolds Osis, Ivars Vanags, Regīna Devīte.

Plašāka informācija par Valmieras drāmas teātra repertuāru skatāma mājas lapā www.vdt.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja