Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valmieras teātris uz Rīgu vedīs septiņus sezonas jauniestudējumus

Valmieras teātra tradicionālās viesizrādes Rīgā šogad norisināsies no 4. līdz 23. augustam, pavēstīja teātra pārstāve Lija Ozoliņa.

4. un 5. augustā uz Nacionālā teātra Lielās zāles skatuves pēdējo reizi tiks spēlēta Valmieras teātra vairāku sezonu favorītizrāde – Mihaila Bulgakova Zojkina kvartira Indras Rogas režijā, 6. un 7. augustā – Spēlmaņu nakts laureāte 3 nominācijās – Rūdolfa Blaumaņa Raudupiete Elmāra Seņkova uzvedumā.

8. un 9. augustā Nacionālajā teātrī tiks rādīts viens no šīs sezonas jauniestudējumiem, muzikālā un dejiskā Laura Gundara Balle būs par latviešu likteņiem cauri gadsimtiem, ko režisējis Reinis Suhanovs. Lai ar šīm trim izrādēm varētu iepazīties pēc iespējas lielāks skatītāju loks, tām būs subtitri angļu un krievu valodā.

14. un 15. augustā Dailes teātra Mazajā zālē varēs noskatīties jaunāko Valmieras teātra repertuāra izrādi, Rezo Gabriadzes lugu Sudraba gaisma, ko iestudē Mihails Gruzdovs, dzimis un audzis valmierietis. Turklāt, kā uzsver režisors: "Tikai šeit strādā vienīgā aktrise, kura var nospēlēt lugas galveno varoni, un tā ir Dace Everss."

21. un 22. augustā – Viljama Šekspīra Romeo un Džuljeta, mūsdienīgais  Mārtiņa Eihes redzējums par mīlestību un cīņu par varu. Dienu vēlāk, 23. augustā, uz Dailes teātra Mazās zāles skatuves būs Džona Marella Saules pelni, kas ataino leģendārās franču aktrises Sāras Bernāras dzīves nogali, izrādi iestudējis Felikss Deičs.

LKA Teātra mājā Zirgu pasts skatītāju vērtējumam tiks piedāvātas trīs Valmieras teātra izrādes. No 14. līdz 16. augustam būs iespējams noskatīties vienu no Elmāra Seņkova jaunākajiem iestudējumiem, pie kura viņš strādājis ciešā sadarbībā ar skatuves mākslas leģendu, scenogrāfu Andri Freibergu – Augusta Strindberga Nāves deja.

21. un 22. augustā tiks rādīts Mariusa fon Maienburga Apjukums jeb kaprīza komēdija par realitāti, identitāti un teātri, ko iestudējis Viesturs Meikšāns. Savukārt, 23. augustā – Ērika Vilsona Debesis ir mums, izrāde atsedz Latvijas lauku cilvēku likteņus, viņu spēju ieraudzīt labo un būt laimīgiem, iestudējuma režisors Jānis Znotiņš.  

Biļetes jau pieejamas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja