Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmieras vasaras teātra festivālā šogad būs septiņas pirmizrādes visai ģimenei

Valmieras vasaras teātra festivāls norisināsies no 2. līdz 4. augustam un būs veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm, informēja festivāla pārstāve Lija Lauze.

Visas izrādes tiks veidotas īpaši šim notikumam, un jau pati nokļūšana līdz norises vietām būs kā ekspedīcija jeb atsevišķs piedzīvojums ne tikai Valmieras viesiem, bet, visdrīzāk, arī pašiem pilsētniekiem – tās notiks garāžā, mazdārziņā, angārā, zem tilta, autobusā un citviet. 

Izrāžu programmu veidos mākslinieki, kuri jau iepriekš sevi pierādījuši darbā ar bērnu auditoriju Latvijā un ārpus tās. Starptautiskās sadarbības ietvaros festivālā kā viesi atgriezīsies Igaunijas laikmetīgās dejas kompānija United dancers of ZUGA, kuri radīs izrādi kopā ar latviešu aktieriem. Festivāla ietvaros jauniestudējumu piedāvās arī pieredzējusī bērnu izrāžu režisore no Austrālijas Džesika Vilsone (Jessica Wilson). Latviju, savukārt, pārstāvēs tādi režisori kā Paula Pļavniece, Toms Treinis, Klāvs Mellis, Reinis Boters, horeogrāfe Liene Grava, kā arī Valmieras un citu teātru aktieri.

Izrādes būs paredzētas visai ģimenei, sākot no bērniem un beidzot ar vectētiņiem. Savukārt, iestudējumu tematika būs „dzīvā pilsēta”, skarot tādas tēmas kā noteikumi pilsētā, bēgšana no mājām, leģendas un šausmu stāsti, bezpajumtnieki kā slepenie aģenti, dvīņu dzīve, lietas, kas atdzīvojas, draudzība un citas. Tās būs gan dramatiskā teātra, gan dejas un kustību, kā arī muzikālas izrādes.

Būtiska festivāla sastāvdaļa kā allaž būs Festivāla centrs, šoreiz - Vecpuišu parkā, kur sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) būs ģimenes filmu vakari ar bērnu žūrijas izvēlētām filmām, radošās meistardarbnīcas sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru un vēl citas aktivitātes. Arī šogad, tāpat kā pērn, Festivāla centrs tiks ierīkots sadarbībā ar biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA rīkoto Starptautisko vasaras skolu, ko pagājušā gadā atzinīgi novērtēja gan skatītāji, gan mākslinieki un profesionāļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja