Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dziesmu un deju svētku rīkotājiem vislielākās diskusijas par svētku gājienu

Šonedēļ sanākušajā Dziesmu un deju svētku Mākslinieciskajā padomē vislielākās diskusijas izvērtās par tradicionālo svētku dalībnieku gājienu, šodien Dziesmu un deju svētku padomes sēdē atzina Mākslinieciskajā padomes priekšsēdētājs Māris Sirmais.Sirmais skaidroja, ka svētku gājiena koncepcija, kas bija diezgan laba, tika pieņemta, bet vislielākās problēmas sākās ar jautājumiem, kas saistīti ar režisora Uģa Brikmaņa piedāvātajiem tehniskajiem risinājumiem.

Svētku dalībnieku gājiens notiks noslēguma dienā. Režisora iecere ir, ka visi novada kolektīvi un atsevišķi Rīgas kolektīvi pulcējas piecās ielās pie Brīvības pieminekļa. Ideja ir veidot novadu saplūšanu, tādēļ kolektīvi katrs no savas ielas nāktu kopā un kopīgi dotos pa trepēm augšā un lejā no Brīvības pieminekļa paaugstinājuma, bet tālāk ietu pa aleju Brīvības ielā."Aleja ir tumša, bet režisors ir iecerējis to spoži izgaismot. Taču lielākā problēma ir tā, ka maksimālais cilvēku skaits, kas viens otram blakus var iet pa šo aleju, ir četri cilvēki. Jūs iedomājaties, cik ilgi tad tas gājiens var ievilkies. Ņemot vērā to, ka gājiens notiks noslēguma dienā, tad kādā stāvoklī būs dalībnieki, kuri būs nonīkuši, gaidot īsto brīdi, kad jādodas gājiens. Tas būs mokoši, tādēļ, manuprāt, nepieņemams ir tieši šis tehniskais risinājums," pauda Sirmais.Viņš rosina gājienu pa Brīvības ielu organizēt divās kolonnās, kad vienā pusē iet Rīgas kolektīvi, bet otrā pusē - dažādi novadi, taču šis risinājums varētu nebūt pieņemams televīzijai, kas visu notiekošo filmē."Manuprāt, ir tradicionālas lietas, kuras nevajag mainīt. Gājiens ir tas gadījums, kad nevajag izdomāt jaunu velosipēdu," akcentēja Mākslinieciskajā padomes priekšsēdētājs. Viņš informēja, ka 2008.gada svētkos pie Rīgas domes bija izveidoti vārti. Pietika uztaisīt šādus vārtus, lai viens kolektīvs no otra atpaliktu pat par 100 metriem, ievelkot šo procesu par stundām ilgu pasākumu. Arī 2003. gada pieredze, kad pie Brīvības pieminekļa bija uztaisīts tilts, lai televīzija varētu paradīt katru kolektīvu, liecina, ka šādas ieceres pasākumu padara ļoti garu un dalībniekiem tas ir nogurdinoši.Mākslinieciskās padomes kritiku Brikmanis esot uztvēris ļoti normāli. Sirmais akcentēja, ka Mākslinieciskajā padomē jautājums par Dziesmu un deju svētku gājienu tiks diskutēts arī nākamajā padomes sēdē.Jau ziņots, ka XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30. jūnija līdz 7. jūlijam, un tiem gatavojas 3277 mākslinieciskie kolektīvi - kopā 90 000 dalībnieku no visas Latvijas. Svētku galvenais vēstījums būs Gaisma līgo Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja