Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Grieķu slepkavība

Uz kādas attālas grieķu salas tiek atrasts jaunas sievietes līķis. Taču vietējā policija šķiet pārāk dedzīga līķi ātrāk apglabāt un lietu norakstīt kā nejaušu nelaimes gadījumu. Apgāda Jumava nupat izdotais Annes Zurudi romāns “Atēnu vēstnesis”, kas sākas ar šo intrigu, 2008. gadā tika nominēts Lielbritānijas jaunajai Desmona Eliota balvai.

Zurudi varonis detektīvs Hermess Diaktoros ar iesauku “resnais” atklāj, ka nekā nejauša tur nav, aina ir daudz piņķerīgāka, melīgāka un noslēpumaināka.  Turklāt šis ļoti neordinārais detektīvs pats šķiet esam romāna galvenais noslēpums. “Vai senie dievi ir pametuši savas skaistās zemes, atdodot vietu kristietībai? Vai varbūt ne – un vēro savas tautas, šad tad piešķirot cilvēkiem arī savas dāvanas? Un – vai šīs veltes reizēm nav bīstamas, jo var atmodināt pirmatnējas, pat nāvējošas kaislības? Kādus sodus šie labvēļi piespriež par nodevību pret sevi un savu mīlestību? Kurš atklāj noziegumus – gan īstenībā, gan sirdsapziņās? Kas ir viņš – šis izmeklētājs un tiesātājs, no kurienes nāk un kurp aiziet? Vai detektīvs ir tikai resns, mazliet smieklīgs okšķeris, kas atgādina pāraugušu sārtvaidzi Amoru – vai varbūt viņam piešķirtas tādas pilnvaras, par kurām mirstīgam cilvēkam nav ne jausmas? Tādi ir jautājumi, kuri nodarbina Anni Zurudi, stāstot par notikumiem, kas risinās skaistajā Grieķijā, kur gan dievi, gan cilvēki allaž bijuši kaislīgi un nežēlīgi,” rakstīts romāna anotācijā. Anne Zurudi (1959) ir dzimusi Lielbritānijas ziemeļos. Pēc krievu literatūras studijām sāka karjeru tobrīd jaunajā IT nozarē un vairākus gadus nostrādāja ASV. Pēc tam strādājusi arī par vecāko ceļojumu aģenti Anglijā, līdz pameta savu ienesīgo darbu par labu vienkāršākai dzīvei Grieķijas salās. Šī valsts arī kļuva par iedvesmas avotu diviem romāniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja