Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

JAUNĀS GRĀMATAS

Laima Muktupāvela

BrāliBrāli


Dienas Grāmata, 2008

Balsu burvji brāļi Kokari… Grāmata veltīta dvīņu brāļiem Kokariem, kuri mudināja dziedošo latviešu tautu iztaisnot piedienības saliekto muguru un parādīt mums pašiem, cik stipri esam, kad dziedam. Divi bezbailīgi Gulbenes puikas, kuri pacēla latviešu kordziedāšanas tradīciju kā jūras malā izmestu dzintaru un padarīja to par pas aulē pazīstamu zīmolu. Grāmatu ilustrē speciāli veidotas krāsu un melnbaltās fotogrāfijas no diriģentu arhīva.

***

Hārlans Kobens

Klubs Jaguārs


Kontinents, 2008

Spēcīgs psiholoģiskais trilleris, kas uzdod jautājumu: vai jūs tiešām gribat uzzināt visu par sava bērna gaitām un nodomiem? Romānā savērpušies jaunāko tehnoloģiju, riska un varmācības aspekti līdz ar pusaudžu tiekšanos pēc neatkarības un vēlmi paļauties uz vienaudžu viedokli. Vecāku bažas liek meklēt atbildes uz jautājumu — vai varam uzticēties bērniem? No angļu valodas tulkojusi Sintija Rimšele.

***

Albērs Kamī

Mīts par Sīzifu


Jumava, 2008

Šis darbs vienmēr ticis uzskatīts par absurda tēmas atrisinājuma augstāko punktu Kamī mantojumā. Ierasti uzdotais jautājums par to, ka vienīgā nopietnā filosofijas problēma, ar ko Kamī sāk sarunu par absurdu, iezīmējas kā urdošais — kam pieder mana dzīve? Vai es spēju par to spriest? Vai manam spriedumam ir iespējams pamats? No franču valodas tulkojusi Skadrīte Jaunarāja.

***

Daina Kraukle

Latviešu ornaments


Jumava, 2008

Grāmatā var iepazīt latviešu rakstu pamatelementus, kas ieraugāmi tautas tērpos un cimdos, Lielvārdes jostā, senos māju un priekšmetu rotājumos, pat tautas deju rakstos. Daudzām zīmēm senatnē bija simboliska jēga, dažiem rakstiem pat piedēvēja maģisku spēku. Zīmes lietoja, lai aizsargātu mājas un dzīvo radību no raganām, uguns un pērkona. Vai šodien spējam nolasīt šo seno zīmju vēstījumu?

***

Viktors Merežko

Soņka — zelta rociņa


Tapals, 2008

Grāmata ir Krievijā pazīstama scenārista, dramaturga un režisora Viktora Merežko debija prozā. Tās pamatā ir leģendāras personas dzīvesstāsts. Arī Antons Čehovs savā darbā Sahalīnas sala stāsta par Soņku Zelta Rociņu, ar kuru ticies Tālajos Austrumos. Izcilā skaistule Soņa Bluvšteina dzimusi kontarbandista un naudas viltotāja ģimenē, taču, par spīti savai apdāvinātībai, kļūst par vienu no XIX gs. lielākajām afēristēm pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja