Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunās grāmatas

Jānis Krēsliņš

Raksti


Valters un Rapa, 2008

Jāņa Krēsliņa rakstu trešajā sējumā apkopotas periodikā publicētās (un arī nepublicētās) intervijas un apceres par valodniecību, grāmatniecību, bibliotēkām, tēlotājmākslu, māksliniekiem un vēstures jautājumiem. Sējumu noslēdz ieskats J.Krēsliņa vēstuļu arhīvā: sarakste ar A.Švābi, A.Johansonu, R.Rīdzinieku un vēstules, kas nosūtītas A.Klotiņam, Dz.Sodumam, R.Spīrsai un V.Janelsiņai. Ir arī dzejoļu cikls, kas veltīts R.Mūkam, kāda 1958.gada vēstule padomju Latvijas jaunajiem rakstniekiem, ko atteicās publicēt žurnāls Jaunā Gaita. Autors šīs apceres nodēvējis par laikmeta liecībām.

***

Kormaks Makārtijs

Ceļš


Izdevniecība AGB, 2008

Tēvs un dēls dodas cauri izdegušajai Amerikai. Viņi dodas uz piekrasti, kaut arī nezina, kas — un vai vispār kaut kas — viņus tur gaida. Viņiem nav nekā — tikai ierocis, lai aizstāvētos pret lielceļa laupītājiem, drēbes, kas mugurā, vecas pārtikas ratiņi un viņi paši viens otram. Viņi ir izdzīvojuši. Kādēļ? Par šo romānu autors 2007.gadā saņēmis Pulicera prēmiju. No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.

***

Naums Nadeždins

Sarunas ar Dāvidu


Arka, 2008

Psiholoģisks trilleris, fantāzija par Bībeles slavenā tēla — ķēniņa Dāvida — dzīvi. Autors uzskata, ka šī grāmata vairāk piemērota cilvēkiem, kam aiz muguras ir bagāta dzīves pieredze, kuri jau piedzīvojuši un varbūt arī zaudējuši mīlestību. Tā palīdz mums saprast, kas notiek ar cilvēku, kurš noticējis savai izredzētībai. No krievu valodas tulkojusi Brigita Šulce.

***

Naums Nadeždins

Pasaules radīšana


Arka, 2008

Otra grāmata sērijā Brīvai dvēselei, turklāt ar aicinājumu Laiks lauzt stereotipus! Pasaules radīšana kā aizraujošs detektīvstāsts, tuvs filosofiskai teiksmai, kuras darbība sākas mūsdienu megapolē, bet turpinās Ēdenes paradīzes dārzā. Grāmata ne vien skar mūsdienu dzīves aktuālas problēmas, bet arī palīdz lasītājam rast atbildes uz mūžseno jautājumu, kāpēc ir radīta pasaule un kāda vieta tajā pieder cilvēkam. No krievu valodas tulkojusi Brigita Šulce.

***

Sāra Dināna

Veneras piedzimšana


Atēna, 2008

Skaista, kārdinoša grāmata, pavedinoša, bīstama un gudras viltības pilna, romāns, kuru radījusi rakstniece ar spožu vēstures iztēli un dāsnām literārām dotībām. Dinānas savītais stāsts par mākslu, seksu un Florences vēsturi lasītāju paņem pilnīgi savā varā, bet tās ir ļoti patīkamas izjūtas, uzskata vērtētāji. No angļu valodas tulkojusi Maija Andersone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja