Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Autentiskuma vitālās krāsas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Autentiskuma vitālās krāsas

Sestdien, 28. janvārī, kamerorķestris Sinfonietta Rīga uzstāsies Volfganga Amadeja Mocarta mūzikas lietpratēja, Baltijas un Ziemeļvalstu skaņu mākslas popularizētāja somu diriģenta Juhas Kangasa vadībā. Skanēs Mocarta 35. jeb Hafnera simfonija un 23. klavierkoncerts, kura solists būs izcilais pianists Reinis Zariņš. No mūsdienu mūzikas repertuāra – somu komponista Pēra Henrika Nūrdgrēna (1944–2008) Rock Score un lietuvietes Onutes Narbutaites (1956) Was There a Butterfly?. Nūrdgrēns un Narbutaite pārstāv savas dzimtenes vibrācijas – gan skaņas kultūras un telpas izjūtas, gan vizuļojoša ziemeļnieciskuma un vietējo tradīciju nozīmē. Viņu daiļradi caurvij autentiskums, kas tieši un godīgi pauž savas zemes vitālo spēku un krāsas.

Koncerts

Lielajā ģildē 28.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

 

Leģendas pieskāriens

Svētdien, 29. janvārī, Rīgā uzstāsies franču komponists un pianists Mišels Legrāns. Turneja veltīta viņa 85 gadu jubilejai, kuru maestro svinēs 24. februārī. Visvairāk mākslinieks ir pazīstams kā kinomūzikas autors, taču viņš vienlīdz veiksmīgi izpaužas klasikā, džezā un estrādē. Lielajā ģildē Mišels Legrāns muzicēs džeza trio sastāvā kopā ar kontrabasistu Fransuā Lezo un sitaminstrumentālistu Pjēru Busažē.

Mišels Legrāns

Lielajā ģildē 29.I plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30–100

***

 

Jādzird!

Sestdien, 28. janvārī, Latvijas Nacionālajā operā būs dzirdama Ērika Ešenvalda un Ineses Zanderes opera Iemūrētie režisores Lauras Grozas-Ķieberes iestudējumā. Pie diriģenta pults – Māris Sirmais. LNO repertuāra ekskluzīvā vienība – Iemūrētos var baudīt tikai šeit!

Iemūrētie

LNO 28.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–30

***

 

Draudzīga apmaiņa 

Rīgas Krievu teātrī notiks Igaunijas Krievu teātra viesizrādes. 27. janvārī varēs noskatīties Nikolaja Gogoļa Precības teātra mākslinieciskā vadītāja Igora Lisova iestudējumā, 28. un 29. janvārī – lirisku komēdiju Pēdējais stāvs, kuras autors un režisors ir Vladimirs Zaikins. Šajās pašās dienās Rīgas Krievu teātris viesosies Tallinā ar izrādēm Albums, Grenholma metode un Spoks no Kentervilas.

Viesizrādes

Rīgas Krievu teātrī 27.–29.I.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–20

***

 

Renesanses brīnumi  

Sestdien, 28. janvārī, Rīgā notiks ievērojamā britu diriģenta Stīvena Leitona un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktā kora koncerts, kurā skanēs angļu renesanses mūzika – Viljama Korniša, Viljama Bērda, Džona Šeparda, Tomasa Talisa, Roberta Pārsonsa opusi. Stīvens Leitons ir Kembridžas Universitātes Sv. Trīsvienības koledžas muzikālais direktors, viņš vada Sv. Trīsvienības koledžas kori, profesionālo kori Polyphony un orķestri City of London Sinfonia. Rīgā Stīvens Leitons jau uzstājies kopā ar Latvijas Radio kori un Valsts akadēmisko kori Latvija, kā arī pasūtījis skaņdarbus Ērikam Ešenvaldam un Uģim Prauliņam.

Koncerts

Rīgas Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā 28.I plkst. 16 

Ieeja par ziedojumiem

***

 

Intelekta mirdzums

2. februārī Spīķeru koncertzālē notiks ievērojamās krievu rakstnieces Tatjanas Tolstajas radošais vakars. Būdama asprātīga un dzēlīga intelektuāle, viņa spoži izpaužas gan grāmatās, gan sociālajos tīklos. Tatjanas Tolstajas smeldzīgo stāstu Soņa Alvis Hermanis izcili iestudējis Jaunajā Rīgas teātrī, taču autore izrādi apmeklēt atsakās: "Man tā nav jāredz. Esmu rakstījusi kaut ko pavisam citu."

Tatjana Tolstaja

Spīķeru koncertzālē 2.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja