Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Galvu reibinošs iestudējums

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Galvu reibinošs iestudējums

Dirty Deal Teatro notiks režisora Ģirta Šoļa un jauno leļļu teātra aktieru kopdarba Brīvības garša pirmizrāde. Tā ir ironisku stāstu virkne par cilvēkiem, kuri mēģina izkrāsot savu ikdienu ar dažādām vielām un nebijušām sajūtām. "Par apreibinošo vielu slikto ietekmi uz cilvēka psihi un veselību sabiedrībā tiek runāts daudz. Mazāk ir dzirdamas pārdomas par šīs problēmas filosofisko pusi un motīviem. Varbūt lietošanas pamatā ir tikai dabiska vēlme – alkas pēc iekšējas brīvības? Vēlamies skatītājiem sniegt iespēju ar zināmu devu humora un veselīgas kritikas paskatīties pašiem uz sevi no malas," saka Ģirts Šolis. Lomās: Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis, Mārtiņš Gailis, Agris Krapivņickis, Matīss Millers, Jēkabs Reinis un Māris Skrodis.

Brīvības garša

Dirty Deal Teatro 13., 16.VI, 29., 30.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12 

***

Sveiciens no La Scala 

Sestdien, 15. jūnijā, uz kinoteātra Splendid Palace ekrāna tiks demonstrēts vērienīgs brīvdabas koncerts, kas 9. jūnijā filmēts Milānas katedrāles laukumā. Klausītāji dzirdēs Milānas Teatro alla Scala orķestra (Filarmonica della Scala) sniegumu. Pie pults stāsies La Scala muzikālais vadītājs maestro Rikardo Šaijī. Skanēs Nino Rotas mūzika no Federiko Fellīni filmām Ceļš un Orķestra mēģinājums un Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija No jaunās pasaules.

Koncerts

Kinoteātrī Splendid Palace 15.VI plkst. 19

Biļetes EUR 15

***

Solo 

Sestdien, 15. jūnijā, Lielajā ģildē notiks pianista Vestarda Šimkus solokoncerts, kurā viņš spēlēs krievu komponista Aleksandra Skrjabina mūziku. Šo skaņradi Vestards Šimkus kopš agras jaunības dēvē par savu nozīmīgāko iedvesmas avotu.

Vestards Šimkus

Lielajā ģildē 15.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

Pianista elegance

Šovakar Lielajā ģildē notiks Rīgas festivāla koncerts, kurā uzstāsies Latvijas klausītāju iecienītais virtuozais krievu pianists Antons Ļahovskis un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā. Skanēs Žana Sibēliusa svīta Karēlija, Ferenca Lista Otrais koncerts klavierēm un orķestrim un Sergeja Rahmaņinova Trešā simfonija.

Koncerts

Lielajā ģildē 13.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Rēgu sonāte

Režisore Dita Lūriņa Liepājas teātrī iestudējusi Antona Čehova Ķiršu dārzu. Iestudējumam Dita Lūriņa devusi žanrisko apzīmējumu "rēgu sonāte". "Šī ir viena no tām lugām, kuru vismaz pēc nosaukuma pazīst lielākā daļa skatītāju, līdz ar to arī par lugas tēliem mūsu iztēle jau ir izveidojusi savu personisko mītu. Tad nu šie rēgi līdīs ārā no putekļainām pažobelēm, lai vēl vienu reizi satiktos un paklimstu kopā pa ķiršu dārzu, kurš kārtējo pēdējo reizi uzziedēs," piebilst režisore. Lomās: Inese Kučinska, Everita Pjata- Gertnere, Signe Dancīte, Leons Leščinskis, Agnese Jēkabsone, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Karīna Tatarinova, Rolands Beķeris, Sandis Pēcis, Gatis Maliks u. c.

Ķiršu dārzs

Liepājas teātrī 14.VI plkst. 19, 15.VI plkst. 18, 16.VI plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18

***

Šekspīra vēriens

20. jūnijā Vīnes Valsts operā, kura tikko svinēja 150 gadu jubileju, notiks Džuzepes Verdi Otello pirmizrāde ar Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko titullomā. Ar dažu stundu nobīdi izrāde tiks demonstrēta uz kinoteātra Splendid Palace ekrāna. Dezdemonu dziedās ukraiņu soprāns Olga Bezsmertna, Jago – baltkrievu baritons Vladislavs Suļimskis. Izrādi iestudējuši diriģents Mjunvuns Čuns un režisors Adrians Nobls.

Otello

Kinoteātrī Splendid Palace 20.VI plkst. 19.30

Biļetes EUR 23

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja