Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

KDi iesaka: Kaisles, sāpju un iekāres gūstekņi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Kaisles, sāpju un iekāres gūstekņi

9. novembrī Arēnā Rīga uzstāsies Mančestras duets Hurts. Grupas jaunais šovs būs veltīts tikko iznākušajam albumam Desire. "Tas ir piepildīts ar kaisli, sāpēm, iekāri un vislabāko mūziku, kādu jebkad esam radījuši," ierakstu Desire raksturo dueta dalībnieki Teo Hačkrafts un dams Andersons. Hurts Latvijā uzstājas regulāri, un grupas koncerti vienmēr gūst klausītāju atsaucību. Kopš debijas albuma Happiness (2010) izdošanas duets Hurts ir daudz populārāks kontinentālajā Eiropā nekā dzimtajā Lielbritānijā: mākslinieki ieraksta gaumīgu elektronisko popmūziku, kurā ir saklausāma 80. gadu melodikas ietekme. Grupas dalībnieki līdz perfekcijai izkopuši savu vizuālo tēlu, kurā liek uzsvaru uz noslēpumaini atsvešinātu eleganci.

Hurts

Arēnā Rīga 9.XI plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 34,60–49,60

***

 

Itāļu zelta balss

Otrdien, 7. novembrī, Arēnā Rīga notiks itāļu tenora Andreas Bočelli koncerts. Viņš dziedās Džuzepes Verdi un Džakomo Pučīni ārijas, kā arī opusus no albumiem Cinema, Incanto un citiem. Koncertā piedalīsies Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris diriģenta Marčello Rotas vadībā. Andream Bočelli uz skatuves pievienosies dziedātājas Marija Aleida un Ilārija Della Bidia, ģitāristu duets CARisMA, kā arī Latvijas dejotāji Jeļizaveta Manija un Rihards Eglītis.

Andrea Bočelli

Arēnā Rīga 7.XI plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 120,60–250,60

***

 

Jāsit!

Šodien, 2. novembrī, Mūzikas namā Daile ar soloprogrammu uzstāsies spožais amerikāņu sitaminstrumentālists Terijs Bozio, kurš spēlējis grupā Missing Persons un sadarbojies ar Frenku Zapu. Koncertā viņš spēlēs lielāko sitamo instrumentu komplektu pasaulē.

Terijs Bozio

Mūzikas namā Daile 2.XI plkst. 19.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–25

***

 

Ar pasauli nepietiek

Pasaules mūzikas festivāls Porta no 3. līdz 12. novembrim piedāvās piecus koncertus Karla fon Stricka villā un Mūzikas namā Daile Rīgā, koncertzālē Cēsis un Saldus Mūzikas un mākslas skolā. Uzstāsies spilgti mākslinieki: Marija Korepanova (Udmurtija), Svjata vatra (Igaunija, Ukraina), Aboss Kosimovs (Uzbekistāna), Karina Gomesa (Gvineja- Bisava), Shono (Burjatija) un Onuka (Ukraina).

Festivāls Porta

Rīgā, Cēsīs un Saldū 3.–12.XI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–28

***

 

Dzintaram ir jāspīd

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars 4. novembrī svinēs savu otro dzimšanas dienu, kura tiks atzīmēta ar Berlīnes filharmonijas orķestra mūziķu okteta Scharoun Ensemble koncertu. Šāds nosaukums ansamblim dots par godu Berlīnes filharmonijas ēkas arhitektam Hansam Šarūnam. Šis kolektīvs 30 gados ieguvis savu vietu Eiropas izcilāko kamermūzikas vienību vidū. Īpaši Liepājas koncertzāles dzimšanas dienai pašmāju komponists Platons Buravickis sarakstījis oktetam veltītu jaundarbu, kurš skanēs 4. novembrī. Vēl programmā – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena un Jerga Vidmaņa opusi.

Scharoun Ensemble

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 4.XI plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

 

Rotas ieņem muzeju

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē notiks izstāde No Pikaso līdz Kūnsam, kurā varēs aplūkot slavenu mākslinieku radītās rotas no franču kolekcionāres Diānas Venē krājuma. Autoru vidū ir Pablo Pikaso, Alberto Džakometi, Žoržs Braks, Salvadors Dalī, Roberts Indiana, Luīze Buržuā, Sols Levits, Roberts Raušenbergs, Lučo Fontana, Rojs Lihtenšteins, Džefs Kūnss, Anišs Kapūrs u. c. 

Izstāde

No Pikaso līdz Kūnsam

LNMM Kupola zālē 4.XI–3.XII

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja