Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Laikmetīguma avangardā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Laikmetīguma avangardā

Sestdien, 27. oktobrī, Liepājas koncertzāle Lielais dzintars svinēs trešo dzimšanas dienu ar izcilās Ņujorkas grupas Bang on a Can All-Stars koncertu. Šī ir viena no ietekmīgākajām laikmetīgās mūzikas apvienībām pasaulē. Ar dabisku vieglumu pārkāpjot robežas starp klasiku, džezu, roku, pasaules un eksperimentālo mūziku, seši grupas dalībnieki ir radījuši unikālu grupas identitāti. Viņi ir sadarbojušies ar mūzikas grandiem – Stīvu Reihu, Ornetu Kolmenu, Taņu Duņu, Braienu Īno, Teriju Railiju, Filipu Glāsu un Mereditu Monku. Liepājā skanēs opusi no Bang on a Can All-Stars jaunākā multimediālā projekta Field Recordings, to vidū būs Džūlijas Vulfas, Kerolainas Šovas, Kristiana Mārkleja, Deivida Lenga, Maikla Gordona, Toda Reinoldsa, Stīva Reiha, Jūhana Jūhansona un Braisa Desnera speciāli šim kolektīvam sacerētie darbi.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 27.X plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–18 

***

 

Baisā simetrija 

Šodien VEF kultūras pilī uzstāies kamerorķestris Sinfonietta Rīga un daudzpusīgais britu čellists Metjū Bārlijs diriģenta Normunda Šnē vadībā. Klausītājiem tiks piedāvāta spilgta laikmetīgās mūzikas programma: amerikāņu minimālista Džona Adamsa darbs Baisā simetrija/Fearful Symmetries (ar speciāli šai kompozīcijai radīto filmu – mēmā kino montāžu Basters/Buster), pašmāju komponista Jēkaba Jančevska Trakās dienas un austrieša Heinca Karla Grūbera Koncerts čellam un kamerorķestrim.

Sinfonietta Rīga

VEF kultūras pilī 25.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25

***

 

Purvs 

Krievijas režisore Alla Korovkina Daugavpils teātrī iestudējusi Aleksandra Ostrovska lugu Negaiss (krievu valodā). "Purvs, kas ieskauj divus mīlētājus, purvs, kurā mīlestībai neizdzīvot," lugā attēloto XIX gadsimta sabiedrību raksturo režisore. Šī ir viņas debija Latvijas teātrī.

Negaiss

Daugavpils teātrī 26., 31.X, 30.XI plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7,50–9,50

***

 

Dzīves metafora

Dailes teātrī debitējusi režisore Laura Upeniece, kura iestudējusi izrādi Kāršu spēle. Tās pamatā ir amerikāņu dramaturga Donalda Lī Koburna luga Džina spēle, kas 1978. gadā saņēma Pulicera prēmiju dramaturģijā. Kāršu spēle kļūst par dzīves metaforu, tas ir arī traģikomisks vēstījums par novecošanu (darbība risinās veco ļaužu pansionātā). Kāršu spēlmaņu lomās iejūtas Juris Bartkevičs un Lidija Pupure.

Kāršu spēle

Dailes teātra Kamerzālē 25.X, 1., 22.XI, 6.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

 

Literārais balets

Piektdien, 26. oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā notiks čehu komponista Jana Kučeras un kanādiešu horeogrāfa Pola Čalmera baleta Trīs musketieri pirmizrāde. Iestudējums radīts pēc Morāvijas-Silēzijas Nacionālā teātra pasūtījuma, tā pasaules pirmizrāde notika pērn Ostravā Čehijā. Pola Čalmera horeogrāfija ir balstīta klasiskā baleta tehnikā. Jana Kučeras mūzika komponēta neobaroka stilistikā, partitūrā iekļautas arī stilistiskas atkāpes. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents – Andris Veismanis. Lomās – Kārlis Cīrulis, Aleksandrs Osadčijs, Germans Ševčenko, Arturs Sokolovs, Avetiks Karapetjans, Annija Kopštale, Ieva Rācene, Alise Prudāne, Jūlija Brauere, Jolanta Lubēja u. c.

Trīs musketieri

LNO 26., 27.X, 9., 23.XI, 14.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–65 

***

 

Kareivīgā melodrāma

Teātra trupa Kvadrifrons, kura aktīvi rosās Rīgas cirkā, nedēļas nogalē aicina uz diviem pasākumiem. Piektdien, 26. oktobrī, notiks jaunā režisora Klāva Meļļa kareivīgās melodrāmas Himna pirmizrāde. Darbs vēsta par ambīcijām un attiecībām kādā arhitektu birojā. Sestdien, 27. oktobrī, pēc izrādes notiks kino skate, izstāde un mūzikas programma (ieeja bez maksas, taču ielūgumi ir jāsaņem iepriekš).

Himna

Rīgas cirkā 26., 27., 31.X, 1., 2.XI plkst. 19

Biļetes kvadrifrons.lv EUR 10–14

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja