Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Mēs imitējam jaunību

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Mēs imitējam jaunību

Režisors Vladislavs Nastavševs Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis Tenesija Viljamsa lugu Jaunības putns ar saldo balsi. Tā vēsta par novecojošu žigolo, kurš atgriežas dzimtajā pilsētiņā kopā ar Holivudas zvaigzni, lai atgūtu savu jaunības mīlestību. Vladislavs Nastavševs uzskata, ka Tenesijs Viljamss darbā ietvēris ne tikai tēmu par fizisko jaunību un divu novecojošu cilvēku stāstu: "Lielā mērā tas ir stāsts par laiku, kurā dzīvojam, un tā svaigumu, kas sen ir zudis. Zudis kaut kad ļoti, ļoti sen. Svaigums un cilvēces jaunība ir zuduši. Ir sajūta, ka mēs esam ļoti veci. Visi. Civilizācija ir kļuvusi veca. Vienīgais, kas atliek, ir imitēt jaunību. Imitēt svaigumu. Viss, kas mums apkārt notiek, ir imitācija. Mēs izliekamies, ka esam jauni un kaut kur virzāmies." Lomās: Ivars Krasts, Baiba Broka, Sandra Kļaviņa, Vilis Daudziņš, Jana Čivžele, Jevgēnijs Isajevs, Regīna Razuma, Matīss Budovskis, Raivis Mediss, Rūdolfs Apse un Varis Piņķis.

Pirmizrāde

Jaunības putns ar saldo balsi 5., 6., 7., 18., 19.XII plkst. 19

Biļetes pārdotas 

***

 

Dīva ar raksturu

Pirmdien, 3. decembrī, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notiks dramatiskā soprāna Marijas Maksakovas koncerts, kuru māksliniece velta Latvijas valsts simtgadei. Marija Maksakova ir dīva ar dramatisku likteni, viņa ir piedzīvojusi daudz vairāk nekā viņas atveidotās varones (politiskā karjera Krievijā, uzskatu maiņa, bēgšana uz Ukrainu, vīra slepkavība...). Koncertā skanēs Verdi, Pučīni, Čaikovska un citu komponistu mūzika. Marija Maksakova sola dziedāt arī latviešu valodā.

Marija Maksakova

LNO 3.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39–79

***

 

Sajūta Drāma

Teātrī Dirty Deal režisors Viesturs Roziņš piedāvās sajūtu teātra estētikā veidotu darbu Piramīda. Interaktīvas spēles veidā Piramīda aicinās doties dzirdes, taustes, ožas un garšas piedzīvojumā, savukārt redzes maņa tiks pilnībā izslēgta.

Piramīda

Teātrī Dirty Deal 29., 30.XI, 1.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

Jutekliskums Parīzē

Režisore Laura Groza-Ķibere Dailes teātrī iestudējusi Gilberta Adēra romānu Sapņotāji. Darbība risinās 1968. gada Parīzē. Ielās notiek protesti, taču trim jauniešiem – Teo (Artūrs Dīcis), Izabellai (Anta Aizupe) un Metjū (Mārtiņš Upenieks) – ir citas intereses. Viņi dzīvo savu juteklisko, erotisko fantāziju pasaulē. Pirms izrādes noskatieties Bernardo Bertoluči filmu Sapņotāji, bet varbūt arī nevajag.

Sapņotāji

Dailes teātra Mazajā zālē 29., 30.XI, 8., 15.XII plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 21–23

***

 

Neslīciniet mani

Par godu rakstnieka Ivana Turgeņeva 200 gadu jubilejai režisors Viesturs Kairišs Rīgas Krievu teātrī iestudējis izrādi Mumu. Tajā piedalās teātra zvaigznes – Jekaterina Frolova, Jakovs Rafalsons, Olga Ņikuļina, Maksims Busels un citi. Viesturs Kairišs uzskata, ka stāstā Mumu "visskaudrāk un visparadoksālāk atspoguļojas mūsdienu cilvēka problēmas". Tas pievēršas arī tēmai par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un viņu vietu sabiedrībā. Izrāde ir cieņas apliecinājums Turgeņevam – iestudējumā izmantota gandrīz katra literārā teksta frāze. Režisors cer, ka skatītāji sajutīs cilvēciskumu, kurš caurstrāvo stāstu un pēc kura ļoti ir izslāpusi mūsdienu sabiedrība.

Mumu

Rīgas Krievu teātrī 30.XI, 1., 2., 14., 28.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–40

***

 

Ikviens slēpj dunci

Bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs Dailes teātrī piedāvā jaunu Džeimsa Goldmena lugas Lauva ziemā interpretāciju. Sagaidot Ziemassvētkus, Anglijas karalis Henrijs II (Juris Žagars) aicina uz tikšanos savu ieslodzīto sievu Eleonoru (Rēzija Kalniņa), savus trīs godkārīgos dēlus, jauno mīļāko un Francijas karali. Katram ir paslēpts duncis, ar ko vērsties pret pārējiem. Visi rīko sazvērestības un pin intrigas.

Lauva ziemā

Dailes teātra Lielajā zālē 30.XI plkst. 19, 1., 2., 8., 15.XII plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja