Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Mums spēlēs Mišels Legrāns

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mums spēlēs Mišels Legrāns 

No 26. līdz 28. jūlijam Rīgā notiks piektais ikgadējais festivāls World Jazz. Šovakar atklāšanas koncertā kinoteātrī Splendid Palace piedalīsies poļu dziedātāja Anna Marija Jopeka, krievu pianists Oļegs Akuratovs, britu vokālists Tonijs Momrels un festivāla rīkotājs krievu saksofonists Igors Butmans ar orķestri. 27. jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies nīderlandiešu saksofoniste Kendija Dalfere. Neviens viņas koncerts nav iedomājams bez kompozīcijas Lily Was Here, kas tapusi pirms 29 gadiem sadarbībā ar dueta Eurythmics dalībnieku Deivu Stjuartu. 28. jūlijā Rīgas Kongresu namā muzicēs 86 gadus vecais leģendārais franču komponists un pianists Mišels Legrāns, kurš ir atstājis neizdzēšamas pēdas džeza, populārās un kinomūzikas vēsturē. Viņš ir viens no mūsdienu izcilākajiem melodistiem. Mišela Legrāna mūzika skan filmās Šerbūras lietussargi un Tomasa Krauna afēra.

World Jazz

Kinoteātrī Splendid Palace 26.VII plkst. 19,

Rīgas Kongresu namā 27., 28.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 18–150

***

 

Revolūcija Siguldā 

No 27. līdz 29. jūlijam notiks XXVI Siguldas Opermūzikas svētki. 28. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē dzirdēsiet Umberto Džordāno operu Andrē Šenjē, kuru iestudējuši diriģents Vladimirs Kiradžijevs un režisors Edmunds Freibergs. Galvenās lomas atveidos latviešu soprāns Maija Kovaļevska un bulgāru tenors Kamens Čaņevs. 29. jūlijā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā skanēs galā koncerts, kurā līdzās soprānam Marinai Rebekai mirdzēs arī citi pašmāju solisti – Andris Ludvigs, Ilona Bagele, Kalvis Kalniņš, Krišjānis Norvelis u. c.

Opermūzikas svētki

Siguldas pilsdrupu estrādē 28.VII plkst. 21, 29.VII plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–60

***

 

Klasika Džezs

No 28. jūlija līdz 5. augustam notiks IX Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls. Programmā – seši koncerti, kuros uzstāsies pieredzes bagāti mākslinieki un meistarklašu audzēkņi. 2. augustā Salacgrīvas Kultūras namā muzicēs izcilais krievu pianists un klavesīnists Aleksejs Ļubimovs.

Koncerti

Salacgrīvā un Liepupē 28.VII–5.VIII.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 5–15

***

 

Zvaigznes ir klāt

Dzintaru koncertzālē notiekošajā Jūrmalas festivālā 26. jūlijā uzstāsies pianisti Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. 27. jūlijā mūziklu dziedātāji no Lielbritānijas orķestra pavadījumā izpildīs Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa un Endrū Loida Vebera mūziklu fragmentus. 28. jūlijā galā koncertā mirdzēs tenors Aleksandrs Antoņenko, soprāns Alisa Zinovjeva un basbaritons Egils Siliņš.

Jūrmalas festivāls

Dzintaru koncertzālē 26.–28.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–50

***

 

Izkāp no audekla!

Laikmetīgās mākslas centrā kim? notiks igauņu mākslinieces Merikes Estnas personālizstāde Gumijas cimdu ceļvedis un latviešu mākslinieces Maijas Kurševas personālizstāde Izmeklēšana. Šo mākslinieču stils ir izteikti grafisks un pētniecisks. Maijas Kurševas ekspozīciju veidos izstādes zāles sienas noklājoši guašas zīmējumi, animācija, objekti un komikss. Darbu skatē būtiska ir telpiskā pieredze, kas skatītāju ievelk un tālāk virza asociatīvā stāstā, kura pamatā ir novērojumi un aizdomas, ka mākslas darbu kopums slēpj ideju. Merikes Estnas Gumijas cimdu ceļvedis ir viņas pirmā personālizstāde Latvijā. Igauņu autores māksla mēdz izkāpt no audekla, fiziski saplūst ar telpu un izaicināt skatītāja priekšstatus par glezniecību un tās uztveres robežām.

Izstādes

Laikmetīgās mākslas centrā kim? 27.VII –2.IX

***

 

Vasaras blūzs

29. jūlijā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies blūza un fankmūzikas dziedātājs un trompetists Bonijs Fīldss. Viņš audzis Čikāgā, Bonija Fīldsa bērnība pagājusi viņa vecāku iecienīto dziesmu un gospeļu mūzikas pavadījumā. Tas viņam palīdzēja izkopt balss skanējumu, ko papildina trompetes spēle. Liepājā mūziķim uz skatuves pievienosies pašmāju blūza apvienība Elastic (bijusī Bite’s Blues Band).

Bonijs Fīldss

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 29.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja