Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Nedaudz viegluma un prieka

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Nedaudz viegluma un prieka

Piektdien, 4. janvārī, Jaunajā Rīgas teātrī notiks filosofa, žurnāla Rīgas Laiks galvenā redaktora Ulda Tīrona iestudējuma Apmānītā pirmizrāde. Uzvedums tapis pēc Tomasa Manna pēdējā literārā darba motīviem. Tajā autors pievērsies kādas vācu atraitnes bezcerīgajai mīlestībai pret divreiz jaunāku amerikāņu jaunekli. Mīlas stāsts risinās pēc Pirmā pasaules kara un veltīts aizkustinošākajai cilvēka īpašībai – spējai atdot mīlestību uz visiem laikiem zūdošajam mirklim. Uldis Tīrons atzīst, ka Apmānītā viņu "apstulbināja ar savu fizioloģisko cinismu": "Mēs veidojam šo izrādi, domājot par to, kā saglabāt nedaudz viegluma un prieka – jaunās pasaules, sabrukuma, slimību, novecošanas un citu bezjēdzību priekšā. Teātris varbūt ir tā retā vieta, kur tas vēl var izdoties." Lomās: Regīna Razuma, Marija Linarte, Kaspars Dumburs, Ģirts Krūmiņš un Toms Veličko.

Apmānītā

JRT 4., 5., 8., 26., 27.I,15.– 17.II , 8.–10.III plkst. 19

Biļetes www.biletes.jrt.lv EUR 10–25 

***

 

Valšu karaļa mīla

Sestdien, 5. janvārī, Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēts Sidnejā iemūžinātais populārā nīderlandiešu vijolnieka – par valšu karali dēvētā Andrē Rjē –Jaungada koncerts. Orķestra pavadījumā viņš izpildīs valšus, mūziku no filmām, operām un mūzikliem. Andrē Rjē ir viens no komerciāli veiksmīgākajiem mūziķiem pasaulē: pērn viņš sniedza 88 koncertus, tos apmeklēja vairāk nekā 645 400 skatītāju, biļešu pārdošanas ieņēmumi sasniedza 57,1 miljonu ASV dolāru. Vijolnieks uzsver, ka viņa mērķis ir dāvāt prieku un mīlestību. Tas viņam izdodas.

Andrē Rjē

Kino Citadele 5.I plkst. 21

Biļetes EUR 11,20

***

 

Roks 

Piektdien, 4. janvārī, Ģertrūdes ielas teātrī uzstāsies pašmāju psihedēliskā roka grupa The Bad Tones. Skanēs pērn izdotā minialbuma The Bad Tunes materiāls un topošā albuma dziesmas. Koncertu iesildīs stīgu kvartets Juno (Otto Trapāns, Undīne Cercina, Paula Kronentāle un Undīne Balode).

The Bad Tones

Ģertrūdes ielas teātrī 4.I plkst. 20

Biļetes ekase.lv EUR 8

***

 

Mikijs asina slidas

No 8. līdz 10. janvārim Arēnā Rīga notiks pasaulē iecienītais ledus šovs visai ģimenei Disney on Ice. Krāšņajā izrādē Brīnumainais ledus festivāls tiks izstāstīti vairāki pasaku stāsti: uzvedumā piedalīsies Mikijs un viņa draudzene Minnija, kā arī citi Disneja studijas veidoto filmu Mazā nāriņa, Skaistule un briesmonis, Ledus sirds/ Frozen un Sapinušies/Tangled varoņi. Šovā skanēs populāras dziesmas no šīm filmām.

Disney on Ice

Arēnā Rīga 8.–10.I plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 22,60–49,60

***

 

Tilts uz viduslaikiem

Zvaigznes dienā, 6. janvārī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars skanēs gregoriskie dziedājumi un improvizācijas sitaminstrumentiem. Uzstāsies vokālā grupa Schola Cantorum Riga, marimbu spēlēs Rihards Zaļupe, sitaminstrumentus – Ivars Kalniņš, viduslaiku stīgu instrumentu rata liru – ansambļa Schola Cantorum Riga dibinātājs un vadītājs, Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 6.I plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

 

Liela laime ticēt

Pareizticīgo Ziemassvētkos, 7. janvārī, Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildīs Pētera Čaikovska Jāņa Zeltamutes liturģiju un garīgos dziedājumus. Komponējot Liturģiju, Čaikovskis vēlējās izmēģināt spēkus garīgajā vokālajā mūzikā. Viņš runāja par "vislielāko laimi ticēt, ticēt saprātīgi, spējot samierināt pārpratumus un domstarpības, kuras iedveš prāta kritiskais process".

Latvijas Radio koris

Dzintaru koncertzālē 7.I plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja