Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Rudens kamermūzikas ainavas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

 Rudens kamermūzikas ainavas

Līdz 20. oktobrim Rīgā, Talsos, Daugavpilī un Jūrmalā notiks Rudens kamermūzikas festivāla koncerti. 10. oktobrī Daugavpils Vienības nama koncertzālē un 11. oktobrī Lielajā ģildē skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Trešais vijoļkoncerts un 29. simfonija, Franča Šūberta Uvertīra itāļu stilā un mūsdienu bulgāru komponistes Dobrinkas Tabakovas darbs Šūbertam. Koncertā spēlēs kamerorķestris Sinfonietta Rīga, solists un atskaņojuma vadītājs būs britu vijolnieks Tomass Gūlds. 12. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē klavierduets Linda Leine un Darja Maršiņina atskaņos Franča Šūberta, Igora Stravinska un Pētera Vaska mūziku. 16. oktobrī Mazajā ģildē Ensemble Raro (starptautiskajā ansamblī spēlē latviešu pianiste Diāna Ketlere) izpildījumā skanēs klavierkvarteta klasika – Johannesa Brāmsa, Džordžes Enesku, Gabriela Forē un Georga Pelēča opusi.

 

Kamermūzika

Koncerti Latvijā līdz 20.X

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Siržu lauzējs

Šovakar Arēnā Rīga notiks pievilcīgā un enerģiskā vācu vijolnieka Deivida Gereta koncerts. Tas veltīts viņa popzvaigznes karjeras desmit gadu jubilejai. Deivids Gerets sācis spēlēt vijoli daudz agrāk, taču pirms desmit gadiem pievērsies crossover žanram (populārās mūzikas izpildījums klasiskā manierē un klasikas popularizēšana stadionos), kas viņam nodrošinājis slavu pasaulē. Vijolnieka koncertos skan The Beatles, Queen, Metallica, Prinsa, Coldplay, Bēthovena, Debisī un citu meistaru hiti.

Deivids Gerets

Arēnā Rīga 10.X plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40,20– 110,20

***

 

Balsis

Piektdien, 11. oktobrī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā notiks Latvijas Radio kora koncerts Kaspara Putniņa vadībā. Sakrālo dziedājumu programmā skanēs Johannesa Brāmsa, Fēliksa Mendelszona, Maijas Einfeldes, Riharda Dubras un Andra Dzenīša opusi. Ērģeles spēlēs Ilze Reine.

Latvijas Radio koris

Sv. Jāņa baznīcā 11.X plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

 

Migla virtuvē

Dirty Deal Teatro tapis jauniestudējums Ohh – tā ir dramaturga Jāņa Baloža debija režijā. Darba pamatā ir dažādas instrukcijas un pamācības, kuras izrādes veidotāji bērnībā saņēmuši no līdzcilvēkiem. Izrādē spēlēs Agris Krapivņickis un Ivars Krasts, tā norisināsies miglas ieskautā virtuvē. Skatītāji satiks tagadnes un pagātnes tēlus un būtnes: mēs varēsim piedzīvot un kopīgi būvēt sapni ar rituāla elementiem.

Ohh

Dirty Deal Teatro 11.X plkst. 19, 13.X plkst. 15 un 19, 14.X, 23., 24.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Ērģeles spēj visu

No 10. līdz 13. oktobrim Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē notiks ceturtais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi, kura mākslinieciskā vadītāja ir ērģelniece Iveta Apkalna. Rēzekne ir viņas dzimtā pilsētā. Festivāla atklāšanā uzstāsies vācu džeza ērģelniece Barbara Dennerleina. Iveta Apkalna būs dzirdama ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un popmūzikas izpildītāju Shipsea.

ORGANismi

Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 10.–13.X

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Stila retrospekcija

 

No šodienas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) būs skatāma latviešu modes dizaineru dueta Mareunrol’s izstāde Mareunrol’s. Paplašinātā realitāte. Apmeklētāji iepazīs modi kā XXI gadsimta mākslas un dizaina formu, kas paplašina realitātes robežas. Izstāde piedāvās Mareunrol’s kolekciju retrospekciju, papildinātu ar videomateriāliem, fotogrāfijām, tēlnieciskiem elementiem un audioinstalāciju.

Izstāde Mareunrol’s. Paplašinātā realitāte

DMDM līdz 8.XI

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja