Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Konferencē runās par bērnu literatūru

Piektdien, 21.maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas NB Bērnu literatūras centrā Tērbatas ielā 75 notiks Bērnu literatūrai un bērnu bibliotēku darbam veltītā konference „Domā par nākotni – dari tagad!”, informēja  Konferenci rīko Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) un LNB BAI Bērnu literatūras centrs, informēja LNB BAI pārstāve Iveta Krūmiņa.

Konferences tiek rīkota ar mērķi pievērst plašāku sabiedrības uzmanību bērnu literatūrai, lasīšanai un popularizēt bibliotēku pakalpojumus bērniem. Konference būs veltīta novitātēm un aktualitātēm bērnu literatūrā un bibliotēku darbā ar bērnu un jauniešu auditoriju. Kā atgādināja I.Krūmiņa, Latvijā katru gadu izdod apmēram 360 grāmatas bērniem, 2009. gadā klajā laistas 365 bērnu grāmatas. Lai tuvāk iepazītos ar Latvijā izdoto bērnu literatūru – tulkoto, oriģinālliteratūru, savas pārdomas izteiks akadēmiskie referenti, kuri analizēs iepriekšējā gada grāmatu klāstu oriģinālliteratūras un tulkotās literatūras aspektā.  Liepājas Universitātes Literatūras katedras lektore Sandra Okuņeva analizēs 2009.gadā Latvijā izdotās bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras veiksmes un neveiksmes, jaunumus un tendences. Savukārt latviski tulkotās bērnu literatūras 2009. gada grāmatu ražu vētīs Daugavpils Universitātes lektore, filoloģijas doktore Rudīte Rinkeviča. Akadēmiskas ievirzes priekšlasījumu par tēmu „Bērni un mediji” sniegs referente Ilva Skulte, Stradiņa universitātes asociētā profesore, Komunikācijas studiju katedras maģistra studiju programmas „Komunikācija” vadītāja un jau daudzus gadus arī laikraksta ”Kultūras Forums” žurnāliste un redkolēģijas locekle. Bibliotekāriem un pārējiem interesentiem, kuri piedalīsies konferencē, būs iespēja iepazīt veidus un metodes, cik profesionāli un priecīgi kolēģi Nīderlandē strādā bērnu bibliotēku jomā. Pārskatu par veiksmīgākajām lasīšanas veicināšanas aktivitātēm Latvijā sniegs LNB Bērnu literatūras centra vadītāja un LBB priekšsēdētāja Silvija Tretjakova. Sagaidāma arī cita interesanta informācija saistībā ar bērnu literatūru un bibliotekāro darbu.  Paralēli konferences norisei LNB BAI Bērnu literatūras centrā būs iespēja apskatīt 2009. gadā izdotās grāmatas bērniem un jauniešiem izstādē “Grāmata tevi gaida...meklē to!”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja