Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kultūras Diena iesaka

_Kultūras Dienas _uzrunāti, sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka, ko vērtes redzēt, dzirdēt, klausīt, lasīt un piedzīvot.

Zigmunds Skujiņš, rakstnieks

Diemžēl literatūra mūsdienās kļūst arvien komerciālāka, tāpēc aicinu apmeklēt bibliotēkas un lasīt klasiķu darbus, kas ir pamatīga un profesionāla. Pats nesen piedzīvoju brīnišķīgu notikumu, kad mani aicināja paviesoties nelielajā Limbažu novada Stūrīšu bibliotēkā. Biju ārkārtīgi pozitīvi pārsteigts par to, ko redzēju - bibliotēka var būt moderns un skaists nams, ja spēj piesaistīt līdzekļus. Tad arī uz bibliotēkām labprāt dodas cilvēki.

Kas, kur?
Latvijas bibliotēkas

Ingus Ulmanis, mūziķis

Kā jau mūziķis padziļināti interesējot un varu ieteikt ar mūziku saistītus notikumus. Latvijā netrūkst kvalitatīvu mūzikas notikumu, tikai ir rūpīgi jāseko līdzi. Iesaku apmeklēt ne tikai lielus masu pasākumus, bet pievērts uzmanību vietām un notikumiem, kas pulcē nelielu auditoriju – 500 līdz 1000 cilvēkus. Mans atklājums bija grupas Dead Can Dance koncerts Latvijas Nacionālajā operā, pēc kā sāku pastiprināti klausīties šo mūziku – tā ieveda mani jaunā ērā, kas ietekmēja arī manas radošās izpausmes. Iesaku arī citiem paklausīties šo grupu!
Ievērības cienīgs notikums ir Kanādas cirka Cirque du Soleil viesošanās Rīgā. Pats pirmo reizi šī cirka sniegumu redzēju Toronto, vēlāk kopā ar ģimeni apmeklējām Cirque du Soleil izrādi Londonā. Cirque du Soleil sniegums ir ārkārtīgi fascinējošs un prātam neaptverams – man tas pavēra jaunu uztveri un priekšstatu par to, kas ir cirks. Cirque du Soleil mākslinieku priekšnesumā ir ne tikai pārsteidzoši akrobātiski elementi, bet arī izjusta mūzika. Manuprāt, Cirque du Soleil šovi nav tikai cirks, bet gan pavisam jauns žanrs.

Kas, kur?
Cirque du Soleil izrāde Saltimbanco
Arēna Rīga, 21.-25. decembris

Sandra Kalniete, Eiroparlamenta deputāte


Man ir daudz jāceļo, tāpēc esmu iegādājusies Kindle un lasu grāmatas elektroniski. Tiem, kas lasa svešvalodās, ieteiktu iegādāties Philippe Claudel Le Rapport De Brodeck, kas ir tulkota arī angļu, vācu un citās valodās. Brodeks raksta ziņojumu par notikumu ķēdi un līdzcilvēku rīcības motīviem, kas viņus mudina nogalināt ciematā ieradušos svešinieku. Grāmata ir uzrakstīta neparasti skaistā, poētiskā valodā. Tā tik ļoti neatbilst aprakstīto notikumu un cilvēku rīcības ļaunumam, ka aprakstītais šķiet kā baiss sapnis, nevis maza ciemata īstenība.

Kas, kur?
Philippe Claudel Le Rapport De Brodeck
www.amazon.com.

 Ieva Alberte, žurnāliste

Iesaku noskatīties režisora Elmāra Seņkova izrādi Kucēni teātrī Dirty Deal Teatro. Svaigs darbs, totāls vieglums, jo jaunie aktieri spēlē ar prieku un kaifo par to, ko dara. Izrāde Kucēni ir labākais, ko šogad esmu redzējusi, un redzējusi esmu ļoti daudz - gan Dailes, gan Nacionālajā teātrī, gan JRT. Izrāde „ievelk”, tajā ir izcils humors, materiāls un izspēle. Izrāde notiek nelielā, divu cilvēku telpā, bet veids, kā teātris tiek parādīts, ir fascinējošs! Kas nav mazsvarīgi - arī biļetes cena ir ļoti pieejama. Maksā tik maz, ka nevar neiet!

Kas, kur?
Izrāde Kucēni
Dirty Deal Teatro
www.dirtydeal.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja